Liv livmoder får mens (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
34
Utgivningsdatum
2019-09-07
Upplaga
1
Förlag
Liv Livmoder
Originaltitel
Liv Livmoder får mens
Illustratör/Fotograf
Maja Meurling
Dimensioner
200 x 200 x 5 mm
Vikt
142 g
SAB
uVb
ISBN
9789151925660
Liv livmoder får mens (häftad)

Liv livmoder får mens

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2019-09-07
134
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En barnbok om mens för små barn, för att barn idag ska slippa att växa upp med menstabun och skam över sina kroppar. För alla kön, eftersom att menskunskap är viktigt för alla!

"Nu har vi läst boken här hemma. Så underbar den är! Den är väl skriven, bra upplägg och fina bilder. Vilka mysiga karaktärer! Den väckte frågor och funderingar. 7-åringen undrade om vi kommer ha fest när hon får mens. Självklart sa jag! Tusen tack för denna bok. Den behövs verkligen!"

"Tack för den finaste boken någonsin! Jag har med tårar i ögonen läst denna idag! Helt enastående och så viktig.
Tack!"

"Tack för att ni gjort denna viktiga fina och enligt 4-åringen "bombenbra" bok! 1-åringen var också fascinerad en stund. Stort tack!
Från en mamma som fick veta hur mens funkar alldeles för sent"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Liv livmoder får mens
 2. +
 3. Min aktiva bok om kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min aktiva bok om kroppen av Mélisande Luthringer (kartonnage).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Liv livmoder får mens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Första mensboken som enkelt beskriver vad som sker
  eftermiddagste.se, 14 april 2021

  Detta är en bra första bok om mens som riktar sig till de yngre läsarna och som mycket väl kan vara en hjälp i att avdramatisera det för mens är ju inget konstigt alls och är lika normalt som att äta och dricka. Så det är bra att det finns en bilderbok om detta. Men den skulle behövt vara lite mer anpassad för målgruppen jag förstår det som att den främst riktar sig mot då den lite utgår från att man har koll på kroppens organ.

  Jag upplever att det är en svår bok att sätta en ålder p... Läs hela recensionen

 2. Bra, pedagogisk och rolig om mens
  @barnbokstips, 9 mars 2021

  Liv Livmoder får mens är en rolig bilderbok som på ett pedagogiskt sätt förklarar det här med mens och att mens är något positivt. Vi får lära känna Liv Livmoder och även hennes kompisar Siv Slida, Blekke Blåsa, Tammie Tarm med flera och följa med i kroppen under en menscykel. Tänk att när jag var liten fanns inte ens ett bra ord för tjejernas könsorgan när man pratade om barn så det var typ "framstjärten". Så kom ordet snippa och nu finns det böcker om mens och som beskriver det just positiv... Läs hela recensionen

 3. Bra, tydlig och lättsam bok om mens!

  Idag är det Internationella kvinnodagen och då passar jag på att tipsa om en bok som handlar om något väldigt kvinnligt. Jag har läst Liv Limoder får mens som är skriven av Anna Samuelsson och illustrerad av Maja Meurling, boken är utgiven 2021. Liv Livmoder, hennes syster Siv Slida och deras kompisar Tammie Tarm, Blekke Blåsa, Halil Hormon och Hjördis Hjärna förklarar på ett enkelt sätt hur livmodern fungerar och vad som händer när man får mens. Och vad är egentligen en menscykel? En bloddro... Läs hela recensionen

 4. Lekfull och pedagogisk
  @bokslukarfeministen, 7 mars 2021

  Liv Livmoder får mens av Anna Samuelsson och Maja Meurling är en bok som bryter menstabun för de allra minsta. Den förklarar på ett lekfullt och pedagogiskt sätt om vad mens är för någonting, vad som händer i kroppen och vad en menscykel är. Tillsammans med de härliga bilderna som kompletterar den fina texten är Liv Livmoder en perfekt bok för att förklara och diskutera mens. Jag är så glad att jag har läst denna bok och att den överhuvudtaget existerar!

 5. Fin och viktig bok om mens som skapar dialog
  Gustavs bokhylla, 24 februari 2021

  AC (mamma):
  Liv Livmoder får mens är en häftad bok om livmodern och menstrationen. Den behövs!!!

  Det är ett fint och lättläst häfte om Liv Livmoder som bor i kroppen och har vänner som är organ. Bästa vännen är Siv Slida som hen samarbetar lite extra med när hen har mens. Boken går igenom ägglossning, hormoner, menscykeln och olika mensskydd. De olika organen är som olika små fig... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner