Landet som ingen ägde (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Europasviten (del 2)
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
1
Förlag
Global Village
Dimensioner
210 x 137 x 28 mm
Vikt
424 g
SAB
Hc
ISBN
9789151953762
Landet som ingen ägde (häftad)

Landet som ingen ägde

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-06-05
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den ryskledda befrielsen av Stockholm på Annandag Jul 2027 skänkte svenskarna nytt hopp och gav dem kontroll över hela Sverige, norr om Göta Kanal. Söder om kanalen delas landet i en muslimsk ockupationszon i väst och en rysk i öst.
Sverige styrs av det Nationella Rådet, där den tidigare överbefälhavaren Daniel Gyllenstierna tror sig ha total kontroll i sin nya roll som Rikskansler. Men i skuggorna verkar starka krafter inom säkerhetstjänsterna. Gyllenstierna drabbas av tvivel, vilket får en okänd underrättelseofficer att se sin chans.
Riksordningsrådet Björn Väster leder jakten på landsförrädare och Sverigefientliga vänsteraktivister. I Finspång upprättas en tribunal där tiotusentals svenskar döms för olika grader av landsförräderi.
Med skoningslös effektivitet driver Väster också det så kallade Edkrävartåget, där muslimer tvingas välja mellan att avsäga sig sin tro eller att deporteras. Till sin hjälp har Väster Polisen, Nationella Insatsstyrkan, Nationalgardet och Bataljon Viking.
Den spröda vapenvilan bryts i söder och övergår i ett grymt och blodigt befrielsekrig som orsakar närmast total förstörelse av kulturvärden i södra och västra Skåne.
Nu inleds det sista slaget om Sverige, samtidigt som hela Västeuropa skakas av makthungriga muslimer på marsch.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Landet som ingen ägde
 2. +
 3. Perfekt Storm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perfekt Storm av Arne Weinz (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Landet som ingen ägde. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken som äger landet!
  John Johansson, 6 juli 2020

  Bara att konstatera att Arne Weinz gjort det igen! Det går bara inte att lägga ifrån sig hans böcker. Man rycks med i den rafflande spänningen redan från början. Sedan blir det ännu mer spännande!

  Det är riktigt underhållande att ånyo få stifta bekantskap med karaktärerna från Perfekt Storm; Gyllenstierna, Baksi, Brännström m fl, för att inte nämna den ständigt otursförföljde PR-konsulten Benno Ronkanen. Vi får också lära känna nya karaktärer som den hale och mycket hemlige underrätt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arne Weinz

 • Den snabbaste vägen : en personlig bok om entrprenörskap och ledarskap

  Arne Weinz

  Sverige har under de 30 senaste åren genomgått stora förändringar; ekonomiskt, politiskt och tekniskt. Särskilt har datoriseringen av arbetsplatserna varit en drivande faktor. Arbetsmarknaden har gått mot ökad dynamik, inte minst tack vare bemanni...

 • Perfekt Storm

  Arne Weinz

  Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter i samband med ett försök till maktövertagande. Boken är tänkt att vara den första i en serie av fyra...

Bloggat om Landet som ingen ägde