Fånga ljuset (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2020-12-01
Förlag
Vesta
SAB
Hc
ISBN
9789151963563
Fånga ljuset (häftad)

Fånga ljuset

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-12-01
239
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fånga ljuset Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Fotografen Hedda drivs av drömmen om konstnärlig frihet och kvinnors rätt till medbestämmande i samhället. Hon har egen ateljé i Helsingborg men får även uppdrag att dokumentera patienter på lasarettet.Maken Julius gör allt för att Hedda ska ge upp sin ateljé och bli en god hustru. Vid Heddas sida finns lärarinnan Nelly som lämnar skolan för en konstnärskarriär. Båda fantiserar om att bryta sig loss, fara iväg till ett självständigt liv i Paris. Men den lilladottern Klara kräver ansvar och försörjning, resan till ett annat liv tycks ouppnåelig.
Fånga ljuset är en roman om att slåss för sina ideal och livsmål.

Barbro Blomberg har arbetat som journalist och redaktör under hela sitt yrkesverksamma liv. Skrivandet har varit inkomstkällan - nu utgör det en lustfylld tillvaro. Född och uppvuxen i Göteborg, numera bosatt i Malmö. Gick ut Lunds universitets författarskola 2018 med en Konstnärlig magisterexamen i litterär gestaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fånga ljuset
 2. +
 3. Drömmen om en hatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmen om en hatt av Barbro Blomberg (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fånga ljuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, intressant och välskriven!

  Det är alltid lika roligt att läsa böcker som utspelar sig i ens närmiljö. Även om jag inte bor i Helsingborg, utan ca 30 minuter bilfärd bort, så har jag ändå varit mycket både där och i Helsingör.

  Hedda bor i Helsingborg tillsammans med sin make Julius. Året är 1895 och deras dotter Klara föds. Hedda är fotograf och driver en egen ateljé hemma i huset. När Klara föds kräver Julius att hon ska ge upp fotograferandet och istället bli en god maka och mor. Hedda är inte alls intressera... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Barbro Blomberg