Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2021-06-29
Förlag
Text & Idé & Bild
Medarbetare
Lautmann, Charlotte (form) / Lautmann, Charlotte (foto)
Dimensioner
240 x 210 x 20 mm
Vikt
1080 g
SAB
Prc
ISBN
9789151997773
Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern (inbunden)

Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-06-29
356
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Farfars Båtar 1867-1993 - från kalkskutor till bilfärjor
- tre generationer Myrsten med Slite som hemmahamn - är en uppföljning av Farfars Rötter. Den handlar om processen från segel, ånga och motor, från lastfartyg till färjetrafik. först ut är Johan Niclas Myrsten. Han har som mål att utöka Gotlands handelsflotta så mycket som möjligt. Hans son, Gustaf Myrsten satsar på ångan och bildar med sin bror och hustru och morbror Rederi Ab Volo. Gustafs son Carl Bertil bildar Rederi AB Slite,överger lastfartygen och drar igång färjetrafik till Åland med tre av sina syskon. Trafiken blev sedan en del av Vikinglinjen fram till 1993.

Sagt om Farfars Båtar
Nu släpper Charlotte sin andra bok om familjens sjöfartshistoria som tar sin början 1867 i Slite på Gotland och sträcker sig till konkursen 1993.
Otroligt roligt med dessa fantastiska framgångssagor i familjen, men jag man slås av hur mycket motgångar, fallgropar och konkurser det funnits genom århundradena. En naturlig del av entreprenörsskapet helt enkelt, resan är ofta viktigare än resultatet och en krasch kan betyda början på något nytt (Richard L)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern
  2. +
  3. Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den inofficiella Sagan om ringen-quizboken av Tolkienpodden, Adam Westlund De La Torre, Elisabet Bergander, Daniel Möller (häftad).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Lautmann