Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2021-06-29
Förlag
Text & Idé & Bild
Medarbetare
Lautmann, Charlotte (form) / Lautmann, Charlotte (foto)
Dimensioner
240 x 210 x 20 mm
Vikt
1080 g
SAB
Prc
ISBN
9789151997773
Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern (inbunden)

Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-06-29
319
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Farfars Båtar 1867-1993 - från kalkskutor till bilfärjor
- tre generationer Myrsten med Slite som hemmahamn - är en uppföljning av Farfars Rötter. Den handlar om processen från segel, ånga och motor, från lastfartyg till färjetrafik. först ut är Johan Niclas Myrsten. Han har som mål att utöka Gotlands handelsflotta så mycket som möjligt. Hans son, Gustaf Myrsten satsar på ångan och bildar med sin bror och hustru och morbror Rederi Ab Volo. Gustafs son Carl Bertil bildar Rederi AB Slite,överger lastfartygen och drar igång färjetrafik till Åland med tre av sina syskon. Trafiken blev sedan en del av Vikinglinjen fram till 1993.

Sagt om Farfars Båtar
Nu släpper Charlotte sin andra bok om familjens sjöfartshistoria som tar sin början 1867 i Slite på Gotland och sträcker sig till konkursen 1993.
Otroligt roligt med dessa fantastiska framgångssagor i familjen, men jag man slås av hur mycket motgångar, fallgropar och konkurser det funnits genom århundradena. En naturlig del av entreprenörsskapet helt enkelt, resan är ofta viktigare än resultatet och en krasch kan betyda början på något nytt (Richard L)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farfars båtar - från kalkskutor till bilfärjor : tre generationer sjöfartshistoria med familjen Myrsten och Slite i aktern
  2. +
  3. Svensk Sjöfartshistoria : i storm och stiltje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk Sjöfartshistoria : i storm och stiltje av Gert Malmberg, Anders Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Lautmann

  • Farfars Rötter - Myrsten på Gotland

    Charlotte Lautmann

    Ett tag inbillade jag mig att jag grävt klart, att jag hittat alla rötter som skulle ge mig svar på släktens alla gåtor och funderingar. Men ack vad kaxig man kan vara. Det börjar mer likna rensning av kirskål. Det dyker upp nya rötter som ger mig...