Med handen på hjärtat : psykologin mellan människa och häst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-02-27
Upplaga
2
Förlag
Maths Heumans Förlag
Originaltitel
Med handen på hjärtat - psykologin mellan människa och häst
Dimensioner
270 x 201 x 11 mm
Vikt
421 g
SAB
Rbeac,Qdfd
ISBN
9789152720004

Med handen på hjärtat : psykologin mellan människa och häst

Häftad,  Svenska, 2022-02-27
372
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Genom att förändra ditt sätt att tänka, förändras också relationen till din häst.

De som levt med djur vet att man utvecklar en alldeles särskild relation och förståelse för varandra som är ordlös, sensorisk men högst påtaglig. Även vi människor började vårt livs resa på det sättet utan ord, och där vi fick känna oss fram och var utlämnade till andras omsorg och de relationer som fanns runtomkring oss. Compassionfokuserad terapi är i högsta grad en relationell terapi och baseras på kunskap från socialpsykologin, neurobiologi och evolutionspsykologi om hur vi människor fungerar relationellt. Det är just denna kunskap som Anne önskar förmedla till en bredare publik med en förhoppning om att det ska kunna stärka relationen både till hästen, oss själva och världen runt om.

Utifrån de grundläggande teorier som finns inom Compassionfokuserad terapi ger hon dig en modell för att förstå både din egna känslomässiga värld och även hästens. Hon ger dig redskapen för att kunna vara medkännande både med dig själv och med hästen. Compassion handlar om att vara öppen och känslig för sina egna svårigheter såväl som för andras och ha en önskan och vilja att avhjälpa dessa.

I sin bok visar Anne på hur viktigt det är att både lära känna oss själva och hästarna vi jobbar med, för att kunna bemöta dem på ett medkännande sätt, för att kunna vara öppna mot det svåra och avhjälpa det. Anne bjuder i den här boken in dig till sådan reflektion. Hon guidar dig med varsam hand på ett lättförståeligt sätt genom relevanta psykologiska teorier och visar på hur vi kan använda den kunskapen i arbetet med hästar. Du kommer få lära dig hur du kan jobba med både dina egna rädslor såväl som hästens, och du får en inblick i vilka situationer som kan vara svåra och hotfulla för en häst för att bättre kunna möta dessa och hjälpa hästen (och dig själv) att finna ett lugn. Den första delen i boken handlar mest om människan. Det är för att du lättare ska kunna känna igen, och relatera till dig själv. Den andra delen handlar om hästen. Hästen som varelser och hur vi kan koppla det vi vet om människan till hästen för att sedan i den tredje delen se hur vi kan mötas och kommunicera.

Anne Källgren driver utbildningsföretaget Kyrsta Häst. Anne har genomgått ett flertal kurser inom psykiatri, pedagogik, rehabilitering, etologi, djurpsykologi och djurskydd. Idag utbildar hon människor som vill verka tillsammans med hästar inom vård, skola och omsorg. Anne Källgren arbetar också som ridinstruktör och med hästunderstödda verksamheter inom psykiatrin.

"Din fina bok har landat hos mig och jag kunde inte bärga mig, dök ned i den!

Vilken fantastisk skatt!"

"Jag uppskattar verkligen din bok och att börja tänka 'compassion' ger mig stöd i allt."

"Läser! Din bok är precis som du i bokform! "

"Hela konceptet med Compassion är ju så himla ögonöppnande!"

"Nu har jag läst igenom din bok första gången, kommer att läsa och bläddra i den många gånger!"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med handen på hjärtat : psykologin mellan människa och häst
  2. +
  3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »