Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
454
Utgivningsdatum
2022-10-07
Förlag
Nitwit Förlag
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
461 g
SAB
Hc
ISBN
9789152737569
Efter Morris (häftad)

Efter Morris

(14 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-10-07
269
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den excentriska Alex lever ensam och isolerad i sin lilla förortstvåa, precis som hon vill ha det. Hennes ilskna värld består av arkitektjobbet, kvarterskrogen och ett litet förfallet torp i de Sörmländska skogarna. Inget kan rubba hennes bittra cirklar och hon håller alla mänskliga relationer på tryggt avstånd.

Så en dag kommer ett handskrivet brev. Och sen kommer Morris... Den tioåriga pojken kliver över tröskeln till Alex trånga värld och får den att gunga. Det kan hon inte tillåta. Hon gör allt för att bli av med honom.

Efter Morris är en bok om ett annorlunda föräldraskap. Det är berättelsen om ett hjärta i permafrost och om en pojke som blir man. Om att göra så gott man kan i en samtid som skakar och skälver. Det är också ett dråpligt tankeexperiment och en lek med föräldrarollen. Vem får räknas som förälder? Och hur kan kärlek se ut när den inte ser ut som den brukar?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Efter Morris
 2. +
 3. Amerikansk jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amerikansk jord av Jeanine Cummins (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Efter Morris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omtumlande och hjärtevärmande
  Carina Anklew, 17 juli 2023

  Vilken premiär av Frida Spikdotter! Mera om Alex och Morris vill jag ha så klart! Många igenkännanden, glada skratt och tårar. Rekommenderas!

 2. Jag ville aldrig att den skulle ta slut!
  Sanna G, 20 maj 2023

  Så lycklig man blir när man hittar en bok som står ut ur mängden. Vilket språk, vilken historia. Missa inte denna bok.

 3. Alex och Morris
  Paula Blomberg, 30 april 2023

  Kunde relatera mycket till Alex och satte amatörpsykologiska diagnoser. 😁
  En kan vara vårdnadshavare till en människa under utveckling på många sätt. ❤️

 4. Vad är föräldraskap
  Läslusen, 11 april 2023

  Imponerande debutroman! Fina person och miljöbeskrivningar, att ett föräldraskap kan vara så mycket annat än det traditionella blir väldigt tydligt i denna berättelse. Ibland känns beskrivningen av Alex och Morris relation lite väl tillspetsad. Jag är glad att jag läste boken som jag absolut rekommenderar.

 5. En så fin bok!
  Kerstin (Sollentuna), 22 mars 2023

  Så underbar, jag var fast från första till sista ordet. En av de bästa relationsböcker jag läst. Kändes som jag var med i boken. Hoppades att den aldrig skulle ta slut. Ser fram emot nästa bok!

 6. Fängslande - en av de bästa böcker jag läst!
  Lotta von Essen, 2 mars 2023

  En oerhört välskriven bok med ett fint språk. En fängslande historia om två speciella individer som man inte vill sluta att läsa om för att se hur det ska utvecklas. Träffsäkra beskrivningar och välformulerat. Den skapar möjlighet till att fundera över föräldraskapets utformning.
  Rekommenderar verkligen denna bok och hoppas att det kan komma fler böcker från samma författare!

 7. Som en berg-och-dalbana för hjärnan
  Kris, 24 februari 2023

  Helt fantastisk läsning med nobelprisvärda formuleringar! ❤️ Älskar att någon vågat drämma bilden av den goda modern i väggen. Så frigörande! Tack, Spikdotter!

 8. Gillar den skarpt!
  Ulrika, 5 januari 2023

  En mycket speciell historia om två speciella personer. Men så många gånger jag känner igen mig i Alex! Även om hon är osympatisk så känner man sympati. Berättelsen sitter kvar långt efter att jag läst ut den. Kan verkligen rekommendera den!

 9. Oj vilken bra bok!
  Helena, 13 december 2022

  Det är en otroligt omtumlande, berörande och stundvis skavande resa som Frida Spikdotter tar med oss på. Det väcker många känslor och tankar när den kantiga, och utifrån sett rätt otrevliga, Alex klampar fram. Språket är målande och underhållande. Jag går flera gånger tillbaka och läser om en mening eller ett avsnitt för att jag blir så förtjust i formuleringar, beskrivningar och metaforer. Det är verkligen en fin historia som stannar kvar hos mig, och jag längtar redan till nästa bok!

 10. Vilken bok!
  Anna Johansson, 13 december 2022

  Läst, skrattat, gråtit och fyllts av sådan värme av den här unika berättelsen om hur ett föräldraskap också kan vara. Mitt i allt det knäppa så är det så mycket igenkänning i Alex! Hon är en del av alla oss kvinnor skulle jag tro och jag blev på riktigt stärkt i mitt eget föräldraskap. Det här är riktigt bra, rolig och vacker läsning!

 11. Årets bokförfattare!! Läs och njut!
  Helena, 9 december 2022

  Frida Spikdotter debuterar med sin bok "Efter Morris". Och vilken bok!! Jag är helt säker på att den här boken kommer att sparas och läsas, om och om igen - av många av oss. Ett helt underbart språk. En helt underbar och omvälvande handling.

  Frida förmedlar med ett språk, som går rakt in i hjärtat. En närvaro i det enkla, svåra och med en ibland brutal humor. Tack Frida för att Du givit oss möjligheten att lära känna, förstå och rentav älska en ganska så knepig människa. En bok som s... Läs hela recensionen

 12. En stark läsupplevelse. Sträckläste!
  Sonja , 5 november 2022

  Blir helt mållös av språket, tacksam för pappersbok så jag kan stryka under och spara. För jag kommer läsa igen, njuta av formuleringarna. Alex och Morris berör på så många vis och sätter fingret på vidden av att vara människa och vad som formar oss. Tack för en mycket stark läsupplevelse.

 13. Fantastisk debut
  Emma , 27 oktober 2022

  Som att gå in i en bra film, man blir kvar, kan inte lämna och avslutar med ett leende på läpparna. Ljuvligt och rappt språk, en sann läsupplevelse!

Visa alla 13 recensioner