En obekväm sanning : om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
An Inconvenient Truth - The Planetary Threat of Global Warmi
Medarbetare
Lidbeck, Cecilia (red.)
Dimensioner
229 x 193 x 21 mm
Vikt
880 g
SAB
Uhc,Ubaj
ISBN
9789153430612
En obekväm sanning : om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den (häftad)

En obekväm sanning : om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt den

av Al Gore
Häftad Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Vi sitter på en tickande bomb. Under en lång rad år har vi kunnat se hur medeltemperaturen rakat i höjden, glaciärer smält bort, orkaner växt i styrka och tropiska sjukdomar spridit sig allt längre norrut. Effekterna av den globala uppvärmningen är ett av de absolut största hoten mot vår jord. Ändå väljer vi att blunda.
En som inte blundar, utan tvärtom ägnar all sin tid åt att väcka opionion i klimatfrågan, är den förre amerikanske vicepresidenten Al Gore. I EN OBEKVÄM SANNING redogör han på ett enkelt och lättfattligt sätt för växthuseffekten och dess konsekvenser. Boken bygger precis som den kritikerrosade dokumentärfi lmen med samma namn på de uppmärksammade föreläsningar Gore hållit runt om i världen, och hans budskap är lika rakt som skrämmande: Om vi ska lyckas rädda vår planet måste vi agera nu. Annars kan det vara för sent.

AL GORE är vd för TV-kanalen Current, styrelseordförande för Generation Investment Management, styrelsemedlem i Apple och inoffi ciell rådgivare åt Google. Gore var USA:s vicepresident under Bill Clinton 1993-2001 och ställde upp i presidentvalet år 2000, där han förlorade mot George W Bush. Han lämnade då den politiska arenan för att helt ägna sig åt sin hjärtefråga miljön och har sedan dess outtröttligt och på ideell basis rest världen runt för att sprida kunskap i klimatfrågan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En obekväm sanning : om den globala uppvä...