Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2007-12-01
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Gertrud Hemmel
Originaltitel
The Dog Listner - Learning the Language of Your Best
Dimensioner
235 x 185 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789153440161
Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende (inbunden)

Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2007-12-01

Slutsåld

Vem är det egentligen som bestämmer hemma hos dig? Är det du eller din hund?

Risken för att hunden ska anse att det är den som bestämmer är större än du tror. Följer den dig i hälarna över hela huset? Vill den gå först när ni är ute och promenerar? Är den orolig när du inte är hemma? Detta är alla tecken på att hunden har tagit på sig rollen som ledare i ditt ställe. En hund som känner ett sådant ansvar för sin människa är ofta en stressad hund, den bär ett större ansvar än den klarar av.

Jan Fennell har under många år iakttagit sina egna hundar och sett hur de beter sig mot varandra. Hon har lärt sig att tyda hundarnas språk och att överbrygga den kommunikationsbarriär som finns mellan människan och hennes bästa vän. I Förstå din hund delar hon med sig av sina erfarenheter och ger handfasta råd om hur man bör handskas med sin hund för att få ett starkt och bra förhållande till den. Hon berättar om de händelser som fick henne att ompröva sitt förhållningssätt till hundar och börja utarbeta ett varsammare alternativ till traditionell lydnadsträning. Med denna metod, som bygger på tålamod och några enkla regler, lyckas Jan Fennell förvandla till och med skällande och bitande hundar till lugna, harmoniska individer.

Med förord av den kände hästtränaren Monty Roberts, förebilden för Robert Redfords karaktär i Mannen som kunde tala med hästar och den som visade Jan Fennell vägen till hur man kan lära sig att förstå sina djur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den hjälpte mig att förstå saker ur hundens synvinkel,...
  Marianne Thulin, 30 december 2013

  Den hjälpte mig att förstå saker ur hundens synvinkel, och den hjälpte mig att göra fortsatta egna reflektioner. Allt köper jag dock inte.

 2. Detta är en bok som lär oss kommunisera på ett vänligt...
  hundens bäst vän, 21 oktober 2013

  Detta är en bok som lär oss kommunisera på ett vänligt och mjukt sätt med våra hundar. Jan berättar om sina egna misstag och upplevelse med sina hundar. Många bra exempel på episoder där man använder metoden och varför den är så bra. Jag använder den som underlag i mina hundkurser. Bra som uppslagsbok att ta till när minnet sviker. Superbra med andra ord, sedan behöver man inte gilla allt hon skriver (jag gör det)men grunderna är där för att få till ett bra, kärleksfullt, tryggt och mjukt liv... Läs hela recensionen

 3. Boken är välskriven och lättläst. Väldigt medryckande...
  Pyret3, 15 maj 2013

  Boken är välskriven och lättläst. Väldigt medryckande och man kan verkligen sätta sig in i hur hon arbetar och menar. Kan varmt rekommendera denna som jag känner är precis vad jag letat efter då många andra metoder känts helt fel för mig.

 4. Monty Roberts för hundar!
  Lina, 23 november 2010

  Jag personligen är inte ett stort fan av Cesar Milan eller Fredrik Steens metoder. De kanske fungerar, men de är inget för mig. Jan Fennell däremot är hundvärldens Monty Roberts. Bort med alla höjda röster och barska uppfostringar. Vi måste lära oss att förstå hundarna, inte tvärt om.

  Boken bjöd mig på många tankar, mycket igenkännande, förståelse och en hel del ångest. Är detta vad jag låtit mina hundar utstå?
  Boken gav mig också nya redskap som fungerar. Mina hundar snappade ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jan Fennell