Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2011-10-19
Förlag
Bokförlaget Semic
Översättare
Birgitta Gahrton
Originaltitel
Dark Matter
Dimensioner
220 x 140 x 19 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789155256777
Evig natt : en arktisk spökroman (inbunden)

Evig natt : en arktisk spökroman

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-10-19
160
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Året är 1937 och 28-årige Jack lever ett hopplöst liv i London - han är fattig, ensam och har fått ge upp sina drömmar om att studera vidare. Men så får han sitt livs chans: han blir erbjuden att vara med som radiotelegrafist på en arktisk expedition. Fem män och åtta polarhundar korsar Barents hav, ser midnattssolen och slår läger i en avlägsen, obebodd vik i Spetsbergen i Norge, Gruhuken. De jagar, dricker whisky och lever ett liv som är ljusår ifrån den smutsiga dimman i London.

Men den arktiska sommaren är kort. När nätterna åter blir mörka känner Jack ett krypande obehag. Han ser en mörk gestalt stiga upp ur havet, men vågar inte berätta om det för sina vänner. Inbillade han sig bara? Mörkret tilltar. En efter en tvingas expeditionens medlemmar att ge sig av, och till slut är Jack ensam kvar. Hur ska han klara fyra månader ensam i mörkret? Den eviga arktiska natten kan man inte fly ifrån, och snart fryser havet. Då kan Jack inte lämna lägret. Men Jack är ju inte helt ensam på Gruhuken - något vandrar i mörkret därute ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evig natt : en arktisk spökroman
  2. +
  3. Expedition Kanchenjunga

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Michelle Paver (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Evig natt : en arktisk spökroman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande!
    Zellie, 17 december 2011

    Detta var en bok precis i min smak. En klassiskt spökhistoria, spännande med härliga miljöer och karaktärer som man bryr sig om. En bok för både ungdomar och vuxna.

  2. Smygande skräck
    Haajen, 31 oktober 2011

    Michelle Paver överraskar här med en klassisk spökhistoria. En brittisk expedition beger sig till de avlägsna Spetsbergen i Norge där omständigheter gör att en av expeditionsdeltagarna lämnas ensam kvar i det konstanta mörkret som råder där efter sommaren. Tyvärr visar det sig att helt ensam är han inte...ett ont väsen hemsöker platsen.
    Mycket välskriven och skrämmande historia med enastående miljöbeskrivningar, rekommenderas varmt till er som tycker om viktorianska spökhistorier. Gillar ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Evig natt : en arktisk spökroman