Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2011-06-01
Förlag
Stella Borealis
ISBN
9789163373220

Operation Nordvind

E-bok, Svenska, 2011-06-01
39 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Succédebut med tiotusentals sålda böcker!

En före detta officer vid ett hemligt specialförband och en kvinnlig analytiker vid den militära underrättelsetjänsten dras in i en dödlig jakt på terrorister i Sverige och Ryssland.

"Kaj Karlsson skriver bra, det är lättläst och underhållande ..."
- Sydsvenskan

Gustav Sterner är en före detta kustjägarofficer vid Särskilda skyddsgruppen (SSG), Försvarsmaktens hemliga specialförband. Under ett pågående uppdrag i Centralafrika får han reda på att hans fästmö omkommit i en smitningsolycka. Han lämnar livet som operatör och lever ensam med minnena.

Fem år senare bevittnar han en kallblodig avrättning i Stockholms södra skärgård och är själv nära att bli mördarnas nästa offer. Han kontaktar Katarina Wallin, analytiker hos den militära underrättelsetjänsten och tidigare kollega vid SSG. Hon har uppgifter från den franska säkerhetstjänsten som tyder på att en grupp terrorister befinner sig i Sverige.

Med ont om tid och tusentals svenska liv som insats tar de upp jakten, men anar inte att spåret kommer leda dem långt utanför Sveriges gränser och att de står inför upplevelser som kommer att förändra dem för alltid.

Författaren

Kaj Karlsson är kustjägarkapten, analytiker och utbildad vid specialförbandet Särskilda skyddsgruppen (SSG).

"Kaj har skrivit en spionroman som går i de breda fotspår Guillou lämnade bakom sig ... vill ni ha något spännande i sommar som bryter av mot den sedvanliga småstadsdeckaren så kan ni lägga denna bok i resväskan."
- Bokdebutant.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Operation Nordvind