Konsten att ta vinnande bilder - En inspirationshandbok för dig som vill ut (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pagina Classic
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2008-11-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Medarbetare
Adolfsson, Magnus (form)
Dimensioner
221 x 160 x 11 mm
Vikt
438 g
ISBN
9789163609428

Konsten att ta vinnande bilder - En inspirationshandbok för dig som vill ut

(21 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-11-30

Slutsåld

Hitta din egen skaparglädje och utvecklas som fotograf!

Vill du kunna ta de där bilderna som blir riktigt bra, vare sig du visar dem för dina fotointresserade vänner eller lämnar in dem till en fototävling? I Konsten att ta vinnande bilder visar journalisten och fotografen Göran Segeholm olika sätt att tänka på fotografering. Vad är egentligen poängen med oskarpa bilder, varför är fult ibland mer tilltalande än snyggt och varför tycker människor så olika om bilder? Dessutom visar han varför det är så viktigt att försöka hitta sin egen väg i bildberättandet, och var man kan börja leta.

Konsten att ta bättre bilder vänder sig till de relativt nyblivna ägarna till en digitalkamera som har testat alla tipsen i de mer tekniska fotoböckerna. Nu vill de ta bilder som räcker lite längre, antingen de skickar in sina bilder till tävlingar eller bara är engagerade och vill utvecklas som hobbyfotografer.

Om du kan hitta sätt att beröra andra med dina fotografier så hittar du också till din egen skaparglädje.

Göran Segeholm är frilansjournalist, fotograf och författare till flera fotohandböcker. Han var tidigare chefredaktör på tidningen Kamera & Bild. Nu undervisar han om bildjournalistik och bloggar regelbundet på www.multijournalist.se .
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsten att ta vinnande bilder - En inspirationshandbok för dig som vill ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enkel bok om komplicerade saker
  Läslusa, 11 september 2014

  Segeholm beskriver på ett lättillgängligt sätt hur man kan växa som fotograf- något som inte är helt enkelt. Personligen tycker jag särskilt om hur han ger läsaren handfasta tips på hur man gör och hur man tänker som fotograf. Att tillexempel linjer är viktiga i foton var ngt som jag som amatörfotograf aldrig tänkt på. Dessutom tar Segeholm fotografering till en ny nivå, utan att fastna i kameratekniken.

 2. Göran skriver alltid lättfattligt och intressant....
  J Gucco Sundelin, 26 augusti 2013

  Göran skriver alltid lättfattligt och intressant. Denna bok har jag läst ett flertal gånger, och fler kommer det att bli. En bok som skapar nya tankar, öppnar upp för nya vinklar och berikar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Göran Segeholm

 • Bildjournalistik : idéer, begrepp och praktiska råd

  Göran Segeholm

  Bildjournalistik liknar inte någon annan fotografisk genre. Bildjournalister får sällan välja motiv, tidpunkt eller plats. Ofta är de hänvisade till det alldagliga: tjänstemän med vardagligt utseende och diskret klädsel, verksamma i genomsnittliga...

Bokvideo