Nu, imorgon! (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2012-09-04
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789163872389
Nu, imorgon! (e-bok)

Nu, imorgon! (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-09-04
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Lika mycket 2005 som 1968 ... det kan verka som en tid för längesedan, men den är nu." Expressen
"Året är 1968.Månaden är maj. Dagen är, nej, det spelar ingen roll. En dag som alla andra, eller en dag som förändrar allt."Li, Anders, Helena, Micke. Vi möter fyra unga människor under ett dygn i Göteborg 1968.Li, som protesterar mot bombningarna i Vietnam och kopierar tvåtusen FNL-flygblad, och skolkar för att dela ut dem.Anders, som hukat för sin bror och far hela livet, som är den första i familjen som får chansen att läsa, att bli något, och som är olyckligt förälskad i vännen Li.Helena, som har hoppat av skolan och har ett rivningskontrakt och jobb i biljettkassan på bion, som springer vårdoftande gator fram, lycklig med sitt röda hår, sandaler och lång kjol. Och som väntar barn.Micke, som hatar att plocka delar på kullagret och drömmer om en egen motorcykel, som behöver sin frihet och som får sparken, välter en lånad mc, röker och ligger med en tjej, allt medan Helena letar efter honom för att berätta om barnet som de väntar.
"Med dessa fyra typer har Annika Thor fångat både tidens idealism och dess håglöshet, dess upprorsanda och flyktbenägenhet." Svenska Dagbladet
"... en trovärdig tidsskildring med en drivande berättarstil där fokus ligger på dagens och morgondagens drömmar." BTJ
Annika Thor är en av våra främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hennes böcker har sålts till ett flertal länder och har även filmatiserats och bearbetats för radioteater. Thor har mottagit många priser och utmärkelser för sitt författarskap, både i Sverige och utomlands.

Omslagsformgivare: Sara R. Acedo
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nu, imorgon!