Den äldste (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Arvtagaren (del 2)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2012-09-20
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lottie Eriksson
ISBN
9789163874192

Den äldste E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-09-20

Styckköp

29

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Detta är andra delen i Christoffer Paolinis fantasyserie som inleddes med ?Eragon? - en bok som gjort succé över hela världen med bland annat 98 veckor på The New York Times Bestseller List. Christopher Paolinis eget liv närmar sig rena fantasyn. Han var bara tonåring när Eragon kom ut på familjens eget förlag, och när bokrätten sedan köptes upp av Alfred A. Knopf såldes mer än 1 miljon böcker på bara sex månader. Han var 21 år när hans andra bok, ?Den äldste?, publicerades världen över, och i december 2006 blev ?Eragon? storfilm. Boken har sålt i sammanlagt 8,5 miljoner ex!

Eragon och hans drake Saphira lyckades visserligen rädda rebellerna från ett ödesdigert nederlag i det stora slaget vid Tronjheim, men än har de mycket att lära, både om magi och om stridskonst. Eragon måste ta sig till alvernas rike Ellesméra, där finns kunskap som han måste inhämta innan han är en riktig Drakryttare. Det blir en färd fylld av fantastiska upplevelser och nya insikter - men också av smärta och förräderi. Inte ens de som står honom närmast är att lita på. Samtidigt hotas Eragons hemby Carvahall. Efter det som hänt har den onde Galbatorix fått upp ögonen för den, och livet där är inte längre lugnt och undanskymt. Eragons kusin Roran har fått sin egen strid att utkämpa - en strid som hotar allt som Eragon har kärt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den äldste. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För de frälsta
    -, 15 augusti 2022

    Historien tunnar ut, och blir komplicerad, samtidigt. Tunn eftersom den blir lite tråkig med tiden och komplicerad för att den har många trådar som inte ger så mycket för läsaren. En bok för de redan frälsta på Pasolinis värld.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christopher Paolini