Curly Bracket. Den gömda koden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (18.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Curly Bracket (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2015-10-08
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
ISBN
9789163887437
Curly Bracket. Den gömda koden (e-bok)

Curly Bracket. Den gömda koden (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2015-10-08
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Älskar du dataspel? Vill du lära dig programmera? Då behöver du lära dig datalogiskt tänkande, eller ?computational thinking?, tankesättet som är grunden för att förstå koden och programmen som styr våra digitala liv. Första boken om Curly Bracket är både en grafisk roman och en faktabok. I en framtid där datorer och kod styr allt har företaget Corpuratus total kontroll. Genom ett nagelbitande äventyr introduceras läsaren till principer och övningar inom datalogiskt tänkande ? och förbereds till att själv börja koda i vilket programspråk som helst.
Vem har makten i en digitaliserad värld? I en framtid där datorer och kod styr allt, har företaget Corpuratus total kontroll. Curly Bracket går på en av Corpuratus internatskolor. Hon drömmer om att bli en av företagets kodare, och äntligen har hon chansen att få göra Slutprovet, en serie tester som avgör hennes framtid. Curly är en av internatets mest begåvade elever. Men precis när hon har sin dröm inom räckhåll händer något som förändrar hennes liv för alltid ... 
Curly ställs inför ett avgörande val som blir starten på ett livsfarligt äventyr. Tillsammans med Pascal, en annan av eleverna vid internatet, måste Curly göra sitt yttersta för att överleva i en värld styrd med järnhand av Corpuratus.
Curly Bracket - Den gömda koden är en serieroman som utspelar sig i en dystopisk värld. Det är också en faktabok där läsaren introduceras till principer och övningar inom datalogiskt tänkande, ett tankesätt som är grunden för att lära sig programmera och som idag anses lika viktigt som att kunna läsa, skriva och räkna. De utmaningar och problem som Curly och Pascal lyckas lösa finns förklarade i en faktadel om datalogiskt tänkande i slutet av boken. Läs mer på www.curlybracket.se.
Varför är datalogiskt tänkande viktigt?Datalogiskt tänkande är ett verktyg för att lära sig tänka i datavetenskapliga termer och få en förståelse för programmeringens principer. Det är ett sätt att bygga en bro mellan den fysiska och den digitala verkligheten. Det handlar om att formulera och bryta ner problem och lära sig förstå strukturen bakom den teknik vi använder dagligen.
Enligt en rapport från EU-kommissionen kommer Europa att sakna en miljon programmerare om fem år. I USA anses ?computational thinking? vara lika viktigt som att lära sig att läsa, skriva och räkna, och i många länder världen över, exempelvis England, Tyskland och Finland, har man infört programmering i läroplanen. Det har inte vi.
För att vara delaktig i en digital värld måste man förstå hur den är konstruerad. Allt från sökmotorer och operativsystem till appar och dataspel fungerar enligt samma principer och följer samma logiska lagar. Kod och programspråk utgör infrastrukturen och spelreglerna i vårt moderna samhälle. Grunden för att förstå dessa finns i datalogiskt tänkande. Det handlar alltså inte bara om att skapa spel och appar ? utan om att förstå de principer och verktyg som styr allt fler delar av våra liv.

Illustratör: Peter Bergting
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Curly Bracket. Corpuratus hemlighet

    Johan Wendt, Tor Moström

    Curly Bracket måste med hjälp av Pascal och rebellerna ta sig in i Corpuratus datasystem. Där hoppas Curly få reda på mer om världen utanför företagets kontroll - och förhoppningsvis sanningen om sitt förflutna. Vägen dit finns i dataspelet Codose...

  • Den dummaste jävla idé jag någonsin hört

    Johan Wendt

    När Johan Wendt startade Mattecentrum 2008 hade han aldrig hört talas om socialt entreprenörskap. Han ville bara arbeta med något som fick honom att må bra och gjorde honom lycklig. I boken Den dummaste jävla idé jag någonsin hört berättar Johan s...

Bloggat om Curly Bracket. Den gömda koden