Oskyldigt dömd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2016-02-12
Förlag
Vulkan
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc
ISBN
9789163901287
Oskyldigt dömd (inbunden)

Oskyldigt dömd

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-02-12

Slutsåld

Hur fungerar Sveriges rättssystem och våra sociala myndigheter egentligen? Det frågar sig Anders som vi följer genom en rättsprocess där inte endast han själv utan också hans barn blev svårt drabbade.

Under ett års tid hade han blivit hotad av en kvinna som han ville separera ifrån. När förhållandet definitivt tog slut anklagades han för besinningslös, upprepad misshandel, våldtäkt och olaga hot - trots att det inte fanns några som helst fysiska bevis. När polisen grep Anders fanns det däremot textmeddelanden i hans mobil där kvinnan redogjorde för sin vilja att förstöra hans liv.

Och det visade sig att hon tidigare hade anklagat också andra partners för liknande övergrepp ...

Oskyldigt dömd är en ärlig redogörelse för vad som hände under rättsprocessen utifrån Anders perspektiv och ger samtidigt en god inblick i hur rättssystemet fungerar vid anklagelser om våld i nära relationer.

Anders heter egentligen något annat men har valt att skriva under pseudonym då han numera arbetar med säkerhetsfrågor i Mellanöstern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Oskyldigt dömd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den sortens böcker behövs i en demokrati

  AE har en dubbel uppgift: inte bara att framlägga fakta utan också att bemöta läsarens fördomsfulla förhandsattityder. Allmänheten har minimala kunskaper men har likväl stort förtroende för domstolarna. Nyligen var det en trosartikel att obducenten och allmänläkaren var skyldiga, trots den totala brist på belägg. Professorer i juridik och psykiatri drev sin kampanj. Enligt Leijonhufvud borde alla bete sig som Clas Borgström när han tillsammans med åklagaren fabricerade falsk bevisning mot sin... Läs hela recensionen

 2. En oerhört gripande bok
  Sandy, 15 mars 2016

  En riktigt läsvärd bok som behandlar aktuella aspekter i samhället.
  Boken speglar en mans utsatthet genom att bli misstrodd och oskyldigt dömd av rättssystemet.
  Som läsare får du en inblick över hur svartsjuka kan slå ut livet i spillror och lämna barn lidande.

 3. Kunde inte lägga ifrån mig boken!
  Peter , 7 mars 2016

  En riktigt spännande bok som på ett bra sätt beskriver en svår situation där barn blir hårt drabbade på grund av sjuklig svartsjuka. Rekommenderas varmt, särskilt för personal inom socialtjänst och rättsväsende som hanterar anklagelser om missförhållanden dagligen. Hur kunde Anders dömas utan ett enda fysiskt bevis?
  Peter

 4. Utmärkt och välbehövlig bok!
  Carl Svensson, 1 mars 2016

  Efter att ha arbetat i rättsväsendet en längre tid och själv konstaterat förekomsten av en del märkliga fall så får vi i denna bok följa en rättsprocess inifrån, från den anklagades sida. Mycket intressant. Boken är välskriven, nyanserad och inte utan humor.

Visa alla 4 recensioner