Höga Kusten : vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-05-17
Upplaga
1
Förlag
Magasin Höga Kusten Publishing AB
Medarbetare
Sundström, Peder (form) / Westin, Maria (form) / Lönn, Anders (form) / Sundström, Peder (foto) / Nordström, Håkan (foto)
Illustratör/Fotograf
Matilda Olofsson
Dimensioner
270 x 210 x 30 mm
Vikt
1158 g
SAB
Qca
ISBN
9789163923166
Höga Kusten : vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker (inbunden)

Höga Kusten : vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-05-17

Slutsåld

"Vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker från Höga Kusten" är en helt ny typ av matbok med det allra bästa från kulinariska Höga Kusten. Tillsammans med några av regionens främsta kockar och kvalitetsinriktade lokala matproducenter har Steven Ekholm, Peder Sundström, Håkan Nordström och Anders Lönn definierat Höga Kustens alldeles egen terroir. Och resultatet är lika läckert som spännande. Det här är en bok om dagens och framtidens gastronomi. Alla recept är skapade särskilt för boken. Varje kapitel utgår från en lokal råvara eller smak som representerar dagens Höga Kusten. Här återfinns såväl surströmming som Hernö gin och Box whisky, men även vilt, sik, lax, gädda, abborre, gös, lamm, gris, grönsaker, ost och inte minst hårt krispigt tunnbröd.

För att lyfta medvetenheten kring den viktiga lokala, norrländska matproduktionen berättar författaren Steven Ekholm och fotograferna Peder Sundström och Håkan Nordström även om de ofta obesjungna hjältarna bakom restaurangernas fantastiska rätter. Läsarna får i boken stifta bekantskap med en mängd härliga matproducenter, odlare, jägare, fiskare, uppfödare och många andra som bidrar till att Höga Kusten på allvar är en av Sveriges mest spännande smakdesitinationer. Boken är slösande vackert illustrerad med stämningsfulla fotografier från världsarvet Höga Kusten, på människorna bakom maten, på kockarna och inte minst på alla fantastiska recept. Formgivningen är modern och vackert stilren. "Vår del av världen" är en verklig fest för ögat. Boken är framförallt en passionerad gastronomisk kärleksförklaring till en del av världen som inte lämnar någon oberörd - Höga Kusten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Höga Kusten : vår del av världen - ursprung, råvaror och smaker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker bok!
  Ninni , 29 november 2017

  Fint papper,otroligt vackra foton,väldigt bra recept,fantastisk bok.Forsättningsvis kommer denna bok bli en given present från mej.
  Tusen Tack för en fantastisk bra bok.
  Mvh
  Ninni Söderlind

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Steven Ekholm