Kvinnor Berättar #metoo (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-11
Upplaga
1
Förlag
Lissman Publishing
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
429 g
ISBN
9789163957574
Kvinnor Berättar #metoo (inbunden)

Kvinnor Berättar #metoo

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-12-11
249

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Boken "Kvinnor Berättar #METOO" är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället
När hashtaggen #metoo fullkomligt exploderade i allas sociala medier väckte den en stark vilja till förändring.
Inte bara hos dem som blivit och blir utsatta, utan även hos många av dem som utsatt andra Helt plötsligt såg de med andra ögon på vad de hade gjort och vad de hade sagt. De förstod plötsligt att de inte var oskyldiga.
Uppvaknandet började sprida sig, men det fanns också de som protesterade och ville värja sig och fortsätta normalisera kränkningar, sexism och sexuella övergrepp på olika plan. Både bland kvinnor och män fanns det ett behov av att förminska och släta över men tack vare genomslagskraften i #metoo kunde man inte längre låtsas som ingenting.
Den här boken låter oss som har varit, som blir och fortfarande är utsatta komma till tals. Synliggör vad som pågått och pågår. Vi kan inte längre gå tillbaka utan vägen nu måste leda framåt Boken är ytterst varsamt redigerad och korrekturläst I största möjliga mån har berättelserna bevarats så som de är skrivna och inskickade.
Stavfel och vissa formuleringar har rättats till, något bidrag har kortats men i övrigt är det helt och hållet skribenternas egna röster vi får ta del av.
Det är deras bild av händelserna och upplevelserna vi får uppleva, genom deras starka berättelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnor Berättar #metoo
 2. +
 3. Med rätt att vara man på mitt eget vis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med rätt att vara man på mitt eget vis av Daniel Elander, Cecilia Elander (häftad).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnor Berättar #metoo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok
  Sissel , 10 maj 2018

  Det här är en viktig bok som alla borde läsa! Många olika berättelser där flera av dem berörde mig djupt. Insikten att så många är drabbade är tragiskt. Läs!

 2. Reflektera och diskutera kring berättelserna
  Jessika Lilja, 25 mars 2018

  En viktig antologi där vanliga kvinnors berättelser är i fokus. Det är modiga och otäcka berättelser från #metoo som inte får glömmas bort. Boken kan användas för egen reflektion och jag skulle rekommendera att den används i undervisning som diskussionsunderlag om makt, mod och strukturer i samhället.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Yvette Lissman

 • Novali hjärta Sara

  Yvette Lissman

  Novali går i ettan. Hon älskar att gå i skolan. Extra pirrigt är det eftersom hon är kär i Sara som går i klassen bredvid. Men vågar hon berätta det för Sara? Tänk om hon skrattar. En börja-läsa-bok på HBTQ-temat som också fungerar som högläsnings...