Mosaik (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2020-04-17
Förlag
Convallium förlag
ISBN
9789163983153
Mosaik (e-bok)

Mosaik E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-04-17
39
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Annie säljer sin kropp på nätet till skamlösa män som betalar henne både genom bekräftelse och pengar. Männen är de enda människor hon numera har kontakt med: familjen har hon medvetet valt att ta avstånd från, några riktiga vänner har hon aldrig haft och hon aktar sig noga för att råka göra sig några nya bekantskaper i staden där hon bor.

Fast helt ensam är hon ändå inte. Barndomsminnen hemsöker hennes tankar och drömmar, och trots att hon försöker hålla sig undan andra människor lyckas Angelika och Charlie nästla sig in i hennes liv. Vänskap börjar snart spira, och i och med den tvingas Annie reflektera över sin tillvaro och möta sitt förflutna.

När Angelika och Charlie börjar ställa frågor och krav bemöter hon dem med lögner och falska löften. I ett desperat försök att klamra sig fast vid det trygga mörker hon vant sig vid, leder destruktiviteten henne längre bort från ljuset än någonsin tidigare.

-- När klänningen var på snurrade jag runt som en prima ballerina. Tyllkjolen svängde kring benen, vinden från dess rörelse kändes magisk runt mina flickben. Jag skrattade högt när Torsten lyfte upp mig i sina armar och kramade om mig, berömde mig, sa hur fin jag var. Jag kände mig som en prinsessa, som om hela världen var min. --

I olikformade fragment visas Annies minnen, tankar och drömmar upp. Tillsammans skapar de en bild av den brokiga bakgrund - fylld av hemligheter, skam och smärta - som har format henne till den kvinna hon har blivit.

Triggervarning: Boken innehåller beskrivningar av självskadebeteende och sexuella övergrepp mot barn och vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »