Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rosengädda (del 4)
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2017-08-15
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205018
Hjärtslaget i Rosengädda (inbunden)

Hjärtslaget i Rosengädda

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-15
195
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Emma Hamberg aktar sig för pekoral och sentimentalitet. Det här är människor som brottas med sina liv på riktigt, med alla motstridiga känslor i ständig beredskap. Visst kan vi tillåta dem ett lyckligt slut och en hejdundrande fest.
Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten


Förändringens vindar viner över Rosengädda. När Farbod öppnar en läkarstation i byn utlöser det en kedjereaktion av nybyggaranda. Handelsboden renoveras upp, en förskola startas och plötsligt är det fler som gifter sig än begravs i Rosengädda. Halleluja det var verkligen på tiden!
Farbods passionerade tro på byn smittar alla. Eller nästan alla. Tessan känner sig snarare övergiven. Hennes restaurang är tillfälligt stängd efter att det regnat in vatten i stationshuset, Farbod är mer uppslukad av sitt läkarhus än av Tessan samtidigt som dottern Marta helst av allt vill sitta i Smörkullas bibliotek tillsammans med godsägarinnan Charlotte.
Att Bror och Flatan flyttar in i stationshuset med hjärtesorg i bagaget skulle kanske kunna mildra Tessans övergivenhetskänslor. Om det inte vore så att de hjärtekrossade tu mest ligger instängda på sitt rum och smider egna planer. Det är inte förrän Tessan hittar ett alltför välbekant namn i en restaurangguide som hon får något nytt att tänka på. En tanke som blir en handling som förändrar hennes liv i grunden.
Hjärtslaget i Rosengädda är den fjärde och sista delen om Tessan, Rosengädda och dess invånare. Det är en varm berättelse om vikten av att översätta franska visor, laga krossade hjärtan, söka sitt ursprung och om att äntligen hitta hem trots allt.
Emma Hamberg är författare, illustratör och programledare. Detta är hennes sjunde roman för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärtslaget i Rosengädda
 2. +
 3. Rosengädda nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rosengädda nästa av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hjärtslaget i Rosengädda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sista boken och den klarar sig bara precis
  Per W, 8 augusti 2018

  Det känns att serien sjunger på sista versen och detta är helt klart den svagaste av böckerna. Har du läst de föregående så finns det väl skäl att läsa även denna så du får storyn avklarad. Men du får vara beredd på att den delvis tappar farten helt och att huvudpersonerna bär sig lite väl dumt åt, på gränsen till pinsamt.

  Har du läst de tidigare böckerna i serien så kan du ha behållning även av denna. Har du inte läst de tidigare delarna så ska du inte läsa denna heller.

 2. Underbar må-bra läsning
  Kaffeläsaren, 2 mars 2018

  Betyg

  Känns nästan sorgligt att serien om Rosengädda är slut nu, som att man inte får träffa sina vänner mer. Hela serien är helt underbar, riktig må-bra läsning som jag inte vill ska ta slut 📚 Gillade hur hela säcken knöts ihop till slut, det blev bra 😊 Men någonstans hoppas jag ändå att Emma Hamberg ska ändra sig och skriva mer ✊

 3. Riktig feelgood
  Annie, 22 september 2017

  Som de tidigare böcker i Rosengädda serien fångas man av karaktärerna och det är lätt att leva sig in i vad som händer i Rosengädda. Frågetecknen från tidigare böcker får nu sitt svar och avslutas på ett bra sätt

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 augusti 2017

  Hjärtslaget i Rosengädda är den fjärde och avslutande delen i serien om Tessan och dom andra i Rosengädda. Jag har läst dom tre tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla tre. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har kommit ut: Rosengädda, nästa!, Larma, släcka, rädda i Rosengädda, och Vårjakt i Rosengädda.

  Och den sista boken i serien gjorde mig inte heller besviken, för den var lika bra som dom tidigare böckerna.

  Jag tycker verkligen om ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emma Hamberg