Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Charlotta, Sophie och Johanna (del 2/3)
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2018-05-18
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
249 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164205964
Pottungen (pocket)

Pottungen

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2018-05-18
79

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.

I Pottungen får läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie från Barnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv.

Anna Laestadius Larsson är författare och journalist med intresse och engagemang för kvinnohistoria och villkoren för kvinnor idag.

"Författaren lyckas fånga atmosfären både i hovet och på gatan, och jag gillar den feministiska tonen som går genom berättelsen. " Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

"Flyhänt väver hon samman det som skedde med det som hade kunnat ske. Här blandas fina Stockholmsbilder med tidstypiska detaljer som visar att författaren inte legat på latsidan när det gäller researchen; det knäppande ljudet när klädlöss exploderar inne i kragen på en rock när man stryker kommer jag sent att glömma." Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pottungen
 2. +
 3. Barnbruden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnbruden av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pottungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pottungen
  Mona Anestedt, 21 december 2020

  Lärande och mycket fängslande! Läser nu fortsättningen i Räfvhonan! Intressant att läsa hur både kungliga/adeln och de fattiga hade det i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet!

 2. Första boken Barnbruden
  Ann-Marie Arrelöv, 16 december 2020

  Första boken i serie Barnbruden var den bästa av dom alla tre. Det var därför jag skickade efter Pottungen och Räfvhonan. Pottungen var helt okey men Rävfhonan gjorde mig besviken tyckte jag . Det var ingen bok jag längtade efter att läsa men tvingade mig för jag ville se slutet av historien.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson