Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Selma Falck (del 2)
Antal sidor
470
Utgivningsdatum
2020-07-23
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Furet/værbitt
Dimensioner
217 x 144 x 36 mm
Vikt
811 g
SAB
Hce
ISBN
9789164206756
Operation fosterland (inbunden)

Operation fosterland

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-07-23
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hon är skicklig på att identifiera dagsaktuella problem i samhället och därefter omvandla dem till spännande kriminallitteratur. ... Gastkramande och angelägen.Ingalill Mosander, Aftonbladet

Selma Falck vaknar naken i en brinnande stuga på kalfjället. Hon minns ingenting, hon vet inte var hon är eller hur hon kommit dit. Mörbultad och skadad lyckas hon ta sig ut och ser stugan brinna ner till grunden. Fjällvärlden är helt öde, inga hus och inte en människa i närheten. Temperaturen sjunker och en snöstorm är på väg in. Chanserna att överleva är små.

Medan Selma kämpar mot skadorna och kylan börjar minnet långsamt och fragmentariskt återvända. Till slut står en skrämmande bild av det senaste halvårets händelser framför henne.

Selma inser att hon måste överleva och återvända till civilisationen. Nationens framtid står på spel och det är mycket bråttom.

Operation fosterland är den andra boken om före detta stjärnadvokaten Selma Falck. En stark, fascinerande och angelägen thriller där Anne Holt än en gång visar sin osedvanligt skarpa blick för det som sker i vårt samhälle idag.

Oerhört spännande hela vägen in i mål. Maria Näslund, Tara

En pålitlig leverantör av kvalitet är Anne Holt med många böcker bakom sig. ... Det är spännande och med ett mycket tydligt budskap om samtiden. ... Få kan som Holt ta ett så samtidigt personligt inkännande och vitt begrepp i sina sinnrikt konstruerade historier.Björn G Stenberg, Upsala Nya Tidning

Operation Fosterland ställer tankeväckande frågor kring sociala mediers påverkansmöjligheter, vad man egentligen får göra i demokratins namn och vad yttrandefriheten är värd och lyckas också elegant dra trådar just mellan nutid och ett ockuperat Norge på 40-talet. Jag tyckte väldigt mycket om den första boken om Selma och att Holt utmanar sig själv genom en ny hjältinna som är många gånger mer tillknäppt än Hanne Wilhelmsen och som man som läsare hyser någon slags hatkärlek till. Förtjusningen i Selma Falck finns definitivt kvar efter Operation Fosterland.Gunilla Wedding, Norra Skåne
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Operation fosterland
 2. +
 3. En grav för två

De som köpt den här boken har ofta också köpt En grav för två av Anne Holt (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Operation fosterland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra deckare!
  Maria, 22 februari 2021

  Jag har nästan alltid gillat Anne Holts böcker och denna är inget undantag! (Del 1 i denna serie är dock inte lika bra utan mer rörig). Det är svårt att lägga ifrån sig boken och man vill bara läsa vidare.

 2. Inte Annes bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 augusti 2020

  Anne Holt har tillhört min absoluta favorit författare ända sedan hennes böcker om kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen.
  Tyvärr tycker jag inte att Anne kommer upp i den nivån som de böckerna höll. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är jag inte tycker om eller vad det är jag saknar i den nya serien om Selma Falck.
  Visserligen är Anne Holt oerhört bra när det kommer till att väva ihop intriger vilket hon även lyckas riktigt bra med i den här boken. Dessutom gillar jag att ho... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anne Holt