Fallvatten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (279.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mikael Niemi
Utgivningsdatum
2012-08-31
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232878

Fallvatten Ljudbok

(19 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2012-08-31

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ett intensivt regnande har plågat nordligaste Norrland hela hösten. Det är här, i Lule älv, mot den norska gränsen, som kraftverkens enorma vattenmagasin ligger på rad.

En dag händer det ofattbara - plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg.

Bland de som drabbas finns den urbane samen som kör sport-Saaben för sitt liv samtidigt som tsunamin växer i backspegeln. Här är den självmordsbenägne helikopterpiloten som söker döden mot berget men kommer att flyga ikapp med fallvattnet, hans gravida dotter och den förlupna hustrun, här finns den utbrända lärarinnan - och kraftverksarbetaren som äntligen får chansen att visa fruntimren vem som faktiskt är starkast.

Deras öden flätas samman i den desperata kampen mot katastrofen.

Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma - i den mån de överlever...

Fallvattenär något så ovanligt som en svensk katastrofroman. Den utspelar sig under en enda, ödesdiger dag i Norrbottens skogsland, med ett tempo och en intensitet som tar andan ur läsaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fallvatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så spännande och magstark
    Katrin Helena Nyberg, 6 februari 2024

    Som vanligt är det halva njutningen att höra Mikael själv läsa sin egen bok. Kunde knappt sluta lyssna! Så spännande och även vidrig och magstark och stressande. Man befinner sig själv där i forsen och kämpar. Och man känner mycket för karaktärerna då man får komma dom in på djupet. Underbar!

  2. Fängslande och oväntad
    Hulda Klasdotter, 9 augusti 2022

    Kunde inte sluta lyssna, den höll mig i sitt grepp.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Niemi