Mellan rött och svart (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (311.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 3)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2013-09-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232953

Mellan rött och svart Ljudbok

(92 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2013-09-09

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första världskriget är förbi. Bröderna Lauritzen har drabbats svårt både ekonomiskt och personligt. Oscar fick alla sina tillgångar i Afrika konfiskerade av de segrande engelsmännen. Sverres älskade Albie stupade i kriget och själv blev han utkastad från godset som var hans hem i nära tjugo år. Och Lauritz och Ingeborg har tvingats lämna Bergen eftersom sonen Harald riskerade att bli ihjälslagen i skolan som tyskvän.

Återhämtningen till ett bättre liv i Berlin och Saltsjöbaden tar sin tid men snart befinner man sig i det glada 20-talet.Tyskland ser ut att kunna resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Familjen Lauritzen kan lika lite som alla andra se den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska som ska kasta världen in i en ännu större katastrof.

Jan Guillous rika författarskap inleddes 1971, sammanlagt har han skrivit fler än fyrtio böcker. Det stora århundradet är hans mest omfattande projekt någonsin, och ett försök att berätta om 1900-talet - mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. Hittills harBrobyggarnaochDandyutkommit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Guillou