Hämnden är ljuv AB (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (301.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktor Åkerblom
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234407
Hämnden är ljuv AB (ljudbok)

Hämnden är ljuv AB Ljudbok

(85 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-01

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Victor Svensson har stora planer för Alderheims konsthandel, vägen till makt och inflytande går via konsthandlarens dotter Jenny - en försynt, ung kvinna som älskar expressionismen mer än något annat.

Den afrikanske medicinmannen Ole Mbatian har länge önskat sig en son. Till hans stora glädje dimper det ner en nästan fullvuxen sådan framför hans fötter - bokstavligt talat och helt rimligt för den med tillräckligt stark gudstro.

Under en midsommarfest med grannarna föds en affärsidé i Hugo Hamlins hjärna. Det diskuteras över sill och nubbe: Vad gör du om någon trampar dig på tårna? Kanske ställer ut sina sopor där du inte skulle önska. Är näsvis. Repar din bil. Små och stora irritationer världen över går att omvandla till pengar. Företaget Hämnden är ljuv AB är strax ett faktum.

JONAS JONASSONS femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

HÄMNDEN ÄR LJUV AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar JONAS JONASSON tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hämnden är ljuv AB. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nja
  -, 14 maj 2021

  En sagobok för vuxna. Uppläst av någon som förstärkte känslan av en barnbok.

 2. Rolig! Galen!
  - (Sundsvall), 10 maj 2021

  Boken var understundom så rolig att mitt skratt överröstade Viktors uppläsning! Skruvat och lustigt , listigt och spännande! Går inte att lista ut personernas och händelsernas riktning ! Läs om du vill bli riktigt underhållen och överraskad!

 3. Lika dråpligt som alltid
  - (Västerås), 28 februari 2021

  Jonassons karaktärer och det de stackarna går igenom är alltjämt lika dråpligt, humoristiskt, ödesbestämt och helt otroligt. Roande bok som gick snabbt att lyssna igenom.

 4. Utmärkt att lyssna till i bilen
  Staffan B, 13 november 2020

  Bra att lyssna till när man kör bil, uppläsaren är bra och det är lätt att leva sig in i handlingen

 5. En fullträff
  -, 10 november 2020

  Bättre än PG Woodhouse! 100% på att denna kommer som film.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson