Polcirkeln (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (281.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Stenträsktrilogin (del 1)
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2021-08-27
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234919
Polcirkeln (ljudbok)

Polcirkeln (ljudbok)

(68 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-08-27

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Liza Marklunds nya kriminalroman är en spännande och mångfacetterad historia i den genre hon skakade om och förnyade sa° radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon återigen ny mark med en roman som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

POLCIRKELN är den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden Stenträsk i Norrbotten. Med den startar Liza Marklund ett nytt kapitel i sitt författarskap. Liza är född och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om polcirkeln, i det fantastiskt vackra landskapet med snö, is, skogar och midnattssol.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Polcirkeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra spänningsroman
  -, 15 september 2021

  Riktigt bra story, gillade den jättemycket, ett plus är uppläsaren, hon gör det jättebra

 2. Klockren 80--talsskildring
  -, 13 september 2021

  En fantastisk skildring av unga kvinnor 1980. Var själv 18 då och kan relatera till allt - tuggummi, kläder, musik, politik, samhälle och framför allt hur 18-åriga kvinnor var och förväntades vara.

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 3 september 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst dom flesta böcker som Liza Marklund har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har hon kommit ut med den första delen i en ny boktrilogi, och den boken heter Polcirkeln. Jag tyckte väldigt mycket om boken, som var välskriven, åttiotalsnostalgisk, och spännande. Bra personporträtt, och fina miljöbeskrivningar var det också. Och den var inte ett dugg förutsägbar. Jag ser verkligen fram emot dom två följande delarna. Och jag kan varmt rekommende... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Liza Marklund