Eventuellt uppsåt - att döda ortens gangsters (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (367.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Firma Hamilton & Ponti (del 2)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2023-03-29
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164235312
Eventuellt uppsåt - att döda ortens gangsters (ljudbok)

Eventuellt uppsåt - att döda ortens gangsters Ljudbok

(131 röster)  |  Läs 14 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2023-03-29

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hamilton & Ponti till er tjänst!

Journalistveteranen Erik Ponti och hans gamle vän från förr, underrättelseofficeren Carl Hamilton, är inte vilka pensionärer som helst.

Närmast som hobby har de inlett ett projekt som går ut på att sabotera telefoner och datorer för landets alla telefonbedragare.

Men när Putins Ryssland anfaller Ukraina förändras förutsättningarna radikalt. Carl Hamilton återinkallas i tjänst och plötsligt får de två vännerna tillgång till hisnande militära resurser. Inom kort har de utvecklat en form av elektronisk krigföring som skulle kunna förinta hela den organiserade brottsligheten.

Men då ställs de inför ett avgörande dilemma: Helgar ändamålet vilka medel som helst?

Med Eventuellt uppsåt - Att döda ortens gangsters fortsätter serien med de två välbekanta roman-personerna i ett kärt återseende. Den ena med oöverträffade kunskaper och erfarenheter av militära operationer, den andra med intellektuell kapacitet och journalistiska bedrifter i bagaget. Tillsammans bildar de firma Hamilton och Ponti.

Med tre avslutade romanserier och över 13 miljoner sålda böcker enbart i Sverige är Jan Guillou ett av våra mest betydande författarskap. Under fem decennier har han fängslat, engagerat och underhållit en stor läsarskara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Eventuellt uppsåt - att döda ortens gangsters. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sjutusan underhållande för sjuttioplussare
  Nisse nyfiken, 29 maj 2023

  Inte alls en deckare utan mer en komedi eller dagboksroman. Mycket ordrik, fart i språket men inte i handlingarna. Mycket roande. Skrattar högt ibland. Roar åtminstone en läsare som gjort militärtjänst, tillhör(t) vänstern, träffat och umgåtts med ett par tre spioner och har haft bekanta som arbetat inom säpo. Och gillar att skämta om allvarliga saker, som dagens regering. Att man inte kan låta bli att läsa? Ska man skämmas. Nej, ålder har faktiskt en viss betydelse.

 2. Osammanhängande
  -, 20 maj 2023

  Måste tyvärr konstatera att detta inte alls levde upp till mina förväntningar av Jan Guillou.

 3. Briljant
  -, 1 maj 2023

  Gubbgnäll, har efter den här boken fått en för mig ny betydelse. Faaan, vad jag ska gnälla...

 4. Utomordentligt dålig bok
  -, 28 april 2023

  Dags att sluta Jan. Man ska veta när det är dags.

 5. Vill ha tillbaks mina 13 timmar.
  -, 24 april 2023

  Grattis Guillou du har fått mig att somna lyssnandes till en bok. Tack för att jag får veta att jag som 25% av Sveriges befolkning (röstande) är förtrupp till fascism och medlem av SA. Tack för att jag i 5 av 13 timmar får veta vilka fåglar som finns på din tomt på landet och vilka antiloper du har skjutit i Afrika. För att inte tala om hur imponerande det är att få reda på vilket vitt vin man ska ha till laxen beroendes på var den är fångad eller hur tillagad. Herr Hamilton då undrar ni säke... Läs hela recensionen

 6. Politisk, ingen deckare
  Thomas Blomberg, 18 april 2023

  Tjatig redovisning av författarens politiska åsikter med ett fåtal insprängda referat av brott beskrivna i dagspressen. Tveksamt om detta är att betrakta som en deckare!

 7. Reportage i nutid
  -, 18 april 2023

  En fantastisk uppläsning av Tomas Bolme låter som författaren själv! Reportage i nutid med erfarenheter från gångna tider. Väcker många frågeställningar. Också intressant med naturbeskrivningar och ett stort fågelintresse! Ändamålen helgar medlen eller??

 8. Inte som jag förväntade mig
  Hamid, 16 april 2023

  Jag lyssnade halva boken och sedan raderade den. Den var inte alls en "Carl Hamilton" bok. Det var en total besvikelse att köpa boken.

 9. Förlorad tid
  -, 15 april 2023

  Det hade räckt med ett kapitel om hur illa han tycker om SD, det blir ju rätt tjatigt att höra det upprepas var tionde minut.

 10. Om nutid och perspektiv
  -, 11 april 2023

  JG har alltid åsikter om både politik och människor, nu som grumpy old man, och både tankeväckande och underhållande. Det är alltid kul med någon man kan dela sina fördomar med.

 11. Bra där!
  -, 8 april 2023

  Kanon!

 12. Tunn historia!
  -, 4 april 2023

  Historian i boken är intetsägande och ointressant. Ogillar starkt hans ohyfsade personangrepp på en medtävlare i Alla mot alla även om det är sant. Tycker det visar en massa om författaren.

 13. Fantastiskt dålig
  Rulle Räv, 3 april 2023

  Taffligt språk, tafatt historia och till stora delar ett politiskt vänsterpekoral. Fantastiskt dåligt.

 14. Det blir inte sämre än såhär
  -, 30 mars 2023

  Den här boken var bortkastad tid. En massa rundsnack utan handling.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou