Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Esther Edh och Fabia Moretti (del 1)
Utgivningsdatum
2019-04-30
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243423
Ett högre syfte (e-bok)

Ett högre syfte E-bok

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-30

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad, misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne domaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand.

Jakten på attentatsmännen spänner över flera länder, och i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti engagerade i fallet. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande.

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser.

Ett högre syfte är en roman om svek, fördomar och ondska, men även om tillit, vänskap och kärlek. Om rättsskipning där kampen mot brottslighet ställs mot en människas rättssäkerhet. Om en brutal maktlöshet och en familj på väg att bryta samman.

Romanen är den första i en serie om Esther Edh och Fabia Moretti.

"En fantastisk bok, det bästa jag har läst på flera år." (Maj Sjöwall)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett högre syfte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och välskriven
  En Bokresa, 18 oktober 2020

  Vad händer om man råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt? Det kan ju faktiskt hända oss alla. I Malins "Ett högre syfte" hamnar ett kompisgäng mitt i ett terrordåd på en bar på franska rivieran. En av dem blir anklagad för att vara en av terroristerna. Likt "De Rättslösa" tar Malin mig på en rafflande och enormt spännande resa i det Europeiska rättsväsendet. Kan vi lita på det, att vi blir omhändertagna om vi råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt? Vem tror på oss?
  "Ett högre syfte" ä... Läs hela recensionen

 2. Ett högre syfte

  Har just börjat men det bådar väldigt gott. Fin prosa och kommer att gilla den här boken. Helt säkert!
  Bengt

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 juli 2019

  Ett högre syfte är Malin Thunberg Schunkes debut inom skönlitteraturen. (Hon har tidigare givit ut några facklitteraturböcker).

  Boken är den första delen i en planerad bokserie om den svenska åklagaren Ester Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti.

  Jag tyckte väldigt mycket om boken, som är liksom lite mer än en vanlig kriminalroman. Boken handlar bland annat om terrorism, rasism, politik och EU.

  Ett högre syfte är mycket välskriven och väldigt spännande. Jag... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Malin Thunberg Schunke