Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Linje 17 (del 1)
Utgivningsdatum
2021-05-26
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243904

Ensamt vittne E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-05-26

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är en mycket dramatisk och starkt realistisk berättelse, med trovärdiga Stockholmsmiljöer. Styrkan i romanen är skildringen av huvudkaraktärerna. Språket är rakt, enkelt och lättflytande. Ensamt vittne är en av de bästa romaner jag läst om gängkriminalitet. Betyg 4 - Mycket bra Bibliotekstjänst

Ett gängkrig där många liv kan offras Ännu en skjutning i en Stockholmsförort. Ännu en ung människa ligger död, offer för en uppgörelse mellan kriminella gäng. Men den här gången är något annorlunda: offret är en ung kvinna, utan kriminell bakgrund.

Poliserna Lina Kruse och Jack Karlberg är först på plats. På brottsplatsen finns tretton år gamla Eddie, yngre bror till en ökänd gängledare. Snart visar det sig att skjutningen bara är början. När våldet eskalerar slits Eddie mellan lojaliteten till sin bror och rädslan att själv bli nästa offer.

Ska Eddie välja gänget eller ska han våga vittna?

Ensamt vittne är den första delen i kriminalserien Linje 17 som utspelar sig i Stockholmsförorten Bagarmossen.

Susan Casserfelt har tidigare gett ut deckarserien Höga kusten som översatts till flera språk och nominerats till Stora Ljudbokspriset. Böckerna har sålt i över 250 000 exemplar. Lisa Bjerre har lång erfarenhet som journalist och arbetar som frilansskribent. Susan och Lisa lärde känna varandra på en kurs i litterär gestaltning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ensamt vittne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 11 oktober 2022

  En spännande och välskriven bok om gängkriminalitet i Sverige. Den var trovärdig med bra karaktärer.
  Jag kommer absolut att vilja läsa mer om författarna

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 7 juli 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Ensamt vittne är den första delen i en planerad bokserie av författarna Susan Casserfelt och Lisa Bjerre. Kriminalserien kallas Linje 17 och utspelar sig i Stockholmsförorten Bagarmossen. Jag tyckte att boken var riktigt bra, och ser fram emot att följa serien framöver. (Varvade e-boksläsning med ljudbokslyssnande, helt okej uppläsare, Cecilia Nilsson.)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna