Pärlsystern : Ceces berättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 4)
Antal sidor
597
Utgivningsdatum
2019-04-24
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Gabriella Andersson
Originaltitel
The Pearl Sister
Dimensioner
210 x 150 x 35 mm
Vikt
712 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285189

Pärlsystern : Ceces berättelse

(58 röster)  |   Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-24

Slutsåld

Del fyra i den populära serien om De sju systrarna!

Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter ...

Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.

Lucinda Riley skildrar en ung kvinnas sökande efter rötter och identitet på ett hänförande sätt och väver samman hennes levnadsöde med ett trollbindande historiskt drama. Den här berättelsen om en sagolik pärla och människorna som korsat dess väg hör utan tvekan hemma i det juvelskrin som rymmer vårens bästa romaner. Johannas Deckarhörna

För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inkluderat den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com

På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken: Albert Namatjira, The Lost Children och Roseatepärlan, som sägs ha en förbannelse vilande över sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Pärlsystern : Ceces berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lucinda Riley
  Ing-Marie Svensson, 21 december 2020

  Har nu läst alla sex böckerna om de sju systrarna Fantastiska böcker som fångar en med sin målande beskrivning av livet, miljö och människorna
  Hoppas nu bara det kommer en sista bok - - om den sjunde sista systern

 2. Härlig historia
  Jeko, 4 november 2019

  En bra bok att förlora sig i en stund när man vill koppla av. Roligt att varje syster får sin egen bok.

 3. Härlig berättelse
  Anna Sofia Lundberg, 7 augusti 2019

  En härlig berättelse som tar dig med till Australien. Har man läst de första delarna i serien så finns suget efter mer. Gillar Lucindas sätt att skriva och har nu läst även en av hennes andra böcker. Rekommenderas varmt! Sträckläste i solen på bryggan på sommarens semester.

 4. Bokserie
  SG, 25 juni 2019

  Kul att läsa om systrarnas ursprung. Den här tillhör inte den bästa i serien. Gör ändå att man väntar på översättning av nästa bok i serien.

 5. Magiska böcker!!
  Carola Bender, 24 juni 2019

  Älskar alla karaktärer och man kan inte vänta till nästa bok kommer!!
  Spänning och romans när det är som bäst!!

 6. Magisk berättelse
  Lollos bokhörna, 8 juni 2019

  "Pärlsystern" av Lucinda Riley är den fjärde boken om de sju systrarna som söker sina rötter och sin identitet.

  Liksom de andra delarna i denna fantastiska berättelse fångas man av historien, växlandet mellan nutid och dåtid. Boken är trots sina nästan 600 sidor väldigt lättläst och jag önskar att den inte ska ta slut samtidigt som jag inte kunde släppa den. @lucindarileyofficial är väldigt bra på att beskriva miljöer, de är färgstarka och jag kan se dem spelas upp framför mina ögon.... Läs hela recensionen

 7. Bladvändare!
  Marie Gaarden, 30 maj 2019

  Bland det bästa jag läst, en fantastisk serie.
  Måste börja på del ett o läsa sig framåt.
  Ser framemot att läsa om syster nr 5 som kommer ut till hösten.

 8. Underhållande - bara förnamnet
  Kim Yvonne Lidholm, 16 maj 2019

  Denna författare har definitivt det man önskar när man slår upp en bok av henne - 100% underhållning att se fram emot. Man rycks med från sida ett och det är styrkan i riktigt författarskap - ha sin läsare engagerad och trollbunden från start till slut.

 9. De sju systrarna

  Intressant story. Har läst de 3 tidigare i serien. Man bör nog läsa dem från början dvs De sju systrarna, Stormsystern och Skuggsystern. Ser framemot att lösa bok nr 5.

 10. Pärlsystern
  Britt Sandstedt, 13 maj 2019

  Det som var mest intressant var beskrivningen av den aboriginska kulturen och konsten! Annars följer författaren samma mall som i de tidigare böckerna!

 11. En härlig fortsättning på serien
  Inger Kristina Ayddan (Stockholm), 8 maj 2019

  En underbar fortsättning på serien om de adopterade systrarna och deras letande efter sina ursprung och att de hittar rätt så småningom.

 12. Underbar bok.

  Denna författare och hennes böcker om de sju systrarna är helt magiska. Har alla av hennes hittills översatta böcker och väntar med spänning på nästa, Månsystern. Hon varvar nutid med dåtid, historiskt är den mycket läsvärd då mkt av det hon skriver om har hänt. Australiens historia om aboriginernas värld och vår tid är helt fantastiskt att läsa om. Kan bara rekommendera denna bok till alla som älskar bra böcker.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Lucinda Riley

Bokvideo