Gamla Stan-morden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (475.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Hake (del 4)
Inläsare
Bosse Löthén
Utgivningsdatum
2009-08-21
Förlag
Storyside
ISBN
9789170364570
Gamla Stan-morden (ljudbok)

Gamla Stan-morden Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2009-08-21

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Axel Hake såg ner på Peter Branting. Det kändes overkligt att se en människa som man tidigare bara sett i tidningar och någon gång på film så här nära inpå. Man nästan väntade sig att han plötsligt skulle resa sig upp, borsta bort snön från byxorna och gå tillbaka till sminket för att tvätta bort teaterblodet. Men Branting var död. Hans ansikte en stel mask och hans i vanliga fall så kyliga ögon utstrålade nu en oändlig tomhet. Ur ett djupt, blårött sår vid strupen stack några senor och en bit av adamsäpplet fram. Hela framsidan av kroppen var översköljd av blod.

I Lars Bill Lundholms nya pusseldeckare i Stockholmsmiljö, ställs den egensinnige kriminalkommissarien Axel Hake inför ett spektakulärt fall när den lika omstridde som kände skådespelaren Peter Branting hittas död utanför sin bostad i Gamla Stan. Fallet väcker enorm uppmärksamhet och Hake tvingas hantera såväl den upphetsade pressen som sin opportunistiske chef Seymour Rilke. Dessutom upptäcker Hake att charmören Branting haft kontakt med Hanna, hans Hanna.

Gamla Stan-morden är den fjärde delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake. Efter Östermalm, Södermalm och Kungsholmen är det nu Gamla Stans tur att utgöra spelplats för ett mord som leder Hake in i kretsen av mycket kända skådespelare och kulturpersonligheter med verkliga förebilder. Som vanligt bjuds här skickligt intrigmakeri, stämningsfulla miljöskildringar och stark spänning. Men också mycket humor och diabolisk berättarglädje i skildringen av teatervärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gamla Stan-morden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tråkig uppläsare
    Susanne Carlsson, 16 februari 2019

    Lite seg innan man får någon bra uppfattning om boken,och uppläsaren är tråkig. Lite långrandig enligt mig, det händer inte mycket de första kapitlen.

  2. Bäst i stan
    Justine13, 29 mars 2012

    Lundholms böcker om den handikappade polisen Axel Hake är bäst i stan. Storstadsböcker med underbart språk och intrig. Alla i serien är läsvärda. Gamla Stan-morden är den senaste i raden. Den handlar om en mycket populär skådespelare som blir mördad i Gamla Stan. Det är många som har motiv att ta livet av denna försteälskare och slarver. Jag gillar Lundholms sätt att ta in psykologiska teman men inte skriva läsaren på näsan för det. Stort. Och med en slags underfundig humor. Grattis till er som upptäcker denna begåvade författare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Bill Lundholm