Sex grader : vår framtid på en varmare jord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Stefan Lindgren
Originaltitel
Six Degrees. Our Future on a Hotter Planet
Dimensioner
178 x 110 x 19 mm
Vikt
160 g
SAB
Uhc
ISBN
9789170373619
Sex grader : vår framtid på en varmare jord (pocket)

Sex grader : vår framtid på en varmare jord

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Med sin bok Oväder öppnade Mark Lynas mångas ögon för klimatförändringens effekter. Nu kommer uppföljaren. Innehållet bygger på en ännu noggrannare research. Budskapet är ännu mer chockerande. Lynas har läst i stort sett varenda vetenskaplig rapport som har skrivits om växthuseffekten och global uppvärmning. Han har sedan ordnat alla beskrivningar och prognoser så att vi kan följa vad som händer med klimatet, miljön och hela vår civilisation allt eftersom temperaturen stiger, grad för grad. Resultatet har blivit en sannskyldig populärvetenskaplig thriller.

Vid det värsta scenariot som nu även vidimerats av FN kan temperaturen stiga med sex grader under detta århundrade. Men problemet är större än så. Lynas beskriver hur dramatiska skeenden kan sättas i gång redan vid några få graders uppvärmning när isen i Grönlands ytterområden smälter och havsnivåerna stiger. Då länder som Holland och fattiga områden som Bangladesh och Nildeltat läggs under vatten. Då torkan gör det omöjligt att leva på många i dag tättbefolkade områden kommer miljontals människor att tvingas fly undan miljökatastroferna. Och det mest chockerande av allt på grund av en redan pågående och accelererande uttorkning riskerar hela Amazonas, jordens lunga, att gå under på kort tid i enorma skogsbränder.

Detta är första gången vi får en detaljerad och tillförlitlig bild av hur vår civilisation kan bryta samman steg för steg. Men Lynas understryker samtidigt att det fortfarande finns tid. Det finns oerhört mycket vi kan göra, om vi handlar nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sex grader : vår framtid på en varmare jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket viktig bok!
  Urpo Taskinen, 5 augusti 2015

  Den här boken är en klassiker! Klimatvetenskapen har tagit några steg framåt efter att boken kom ut, men den kan absolut fortfarande rekommenderas!

 2. Mycket välskriven bok. Den bästa jag läst om...
  Peter Fritzson, 21 maj 2013

  Mycket välskriven bok. Den bästa jag läst om konsekvenserna av klimatförändringarna.
  En extra styrka är kopplingen till geologiska fakta, perioder i jordens historia med varmare klimat.
  Lättläst och spännande, som en thriller. Alla borde läsa den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mark Lynas