Pappersväggar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789170378621
Pappersväggar (pocket)

Pappersväggar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-09-16
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga.

Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkanten av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.

De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen Sluthanteringen är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar.

John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in (2004) blev en omedelbar succé som väckte uppmärksamhet hos både media och läsare. Den har sålt i mer än 40 000 exemplar och ska ges ut i åtta länder. Uppföljaren Hanteringen av odöda kom 2005 och har sålt i 14 000 exemplar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pappersväggar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra novellsamling till bra pris!
    Jonny Hylander, 12 september 2018

    Novellerna inleds med den nu filmaktuella novellen Gräns. I författarens förord sägs att det handlar om noveller med temat skräck, syftet är att skrämma. Flera andra noveller i samlingen har också kvaliteter som gör att de kunde utvecklas till filmer eller varför inte längre romaner. Det är imponerande att en författare har så mycket idéer som han förbrukar i en novellsamling.

    Novellerna har varierande längd och några är perfekta att läsa till slut som lämplig kvällslektyr.

    ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist