Fem härskartekniker : femtio motståndsstrategier (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2017-10-18
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
210 x 137 x 12 mm
Vikt
262 g
SAB
Dok
ISBN
9789170379383
Fem härskartekniker : femtio motståndsstrategier (häftad)

Fem härskartekniker : femtio motståndsstrategier

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-10-18
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Författarduon Rebecka Bohlin och Sara Berg synliggör här de många sammanhang där härskartekniker kan förekomma och tydliggör att det alltid handlar om makt, men framförallt fokuserar de i den här handboken på hur du, tillsammans med andra, kan göra motstånd.

Sedan teorin om de fem härskarteknikerna formulerades i slutet av 60-talet av den norska socialpsykologen Berit Ås, har begreppet fått enormt genomslag. Feminister över hela världen har fått verktyg att analysera vad som sker i styrelserum och på byggarbetsplatser, och möjlighet att utmana den dolda makten.

Författarduon Rebecka Bohlin och Sara Berg har hållit workshops och föreläsningar om härskartekniker i femton år och mött hundratals kvinnor som berättat om sina erfarenheter av härskartekniker; osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestraffning och påförande av skuld och skam.

Fem härskartekniker femtio motståndsstrategier tar sin utgångspunkt i dessa berättelser och en djupintervju med Berit Ås, som berättar om analysen bakom hennes metod och om sina erfarenheter från femtio år av feministisk aktivism. Författarna drar paralleller till andra strukturella förtryck som rasism och homofobi, och ger tydliga exempel på hur härskartekniker används och hur de kan bemötas.

Här finns replikerna som du önskat att du hunnit leverera när någon skön snubbe just förminskat dig. Åsa Beckman, DN

Jag tror inte att översittarnas tid är förbi, men för varje bok i den här genren blir det allt svårare för folk att sätta sig på sina medmänniskor. Maria G Franke, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fem härskartekniker : femtio motståndsstrategier
 2. +
 3. Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fem härskartekniker : Femtio motståndsstrategier av Rebecka Bohlin, Sara Berg (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fem härskartekniker : femtio motståndsstrategier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En måstebok!
  Anita Haglund, 17 november 2017

  Köpte den egentligen till min dotter som fyller 23 och hon blev verkligen glad. Vi har pratat mycket under åren om lärares, arbetsgivares, kollegors, kamraters m.fl. beteenden och frustrationen man känner när man blir överkörd i olika sammanhang. Denna bok tydliggör och synliggör härskartekniker och strukturer och ger konkreta och handfasta strategier så att man kan lära sig hantera dem på bra sätt.
  Rekommenderar den till alla. Att ha som diskussionsunderlag och kunna använda i alla samma... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna