LCHF till vardags : riktig mat för familjer med tunna plånböcker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2010-09-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Öström, Kerstin (form) / Quick, Peo (foto)
Dimensioner
215 x 175 x 20 mm
Vikt
660 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789172411661

LCHF till vardags : riktig mat för familjer med tunna plånböcker

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-09-30

Slutsåld

95 lättlagade maträtter baserade på vanliga och prisvärda råvaror LCHF till vardags är en hjälp för dig som vill kunna äta kolhydratsnålt hela veckan utan att det blir stora hål i plånboken. I familjen kan man ha olika känslighet för kolhydrater. Ofta är det så att någon familjemedlem av hälsoskäl måste följa en strikt lågkolhydratdiet. Det kan bero på övervikt, diabetes, epilepsi eller andra orsaker som gör kroppen extra känslig för kolhydrater. Andra i familjen tål en större mängd kolhydrater. Denna kokbok erbjuder kombinationsmöjligheter som kan variera en och samma huvudrätt med olika tillbehör. Här hittar du recept som passar såväl den som följer en strikt LCHF-kost till recept för den som föredrar lite mer kolhydrater. Enkelt, naturligt och nyttigtLågkolhydratkost är mycket enkelt att följa: avstå från de processade kolhydratrika livsmedel som bara funnits under en mycket kort tid i människosläktets historia. Uteslut eller begränsa strikt socker, bröd, pasta, potatismos och ris. Ät istället sådant som vi alltid har ätit: Rikligt med kött, ägg, fisk, skaldjur och grönsaker. Rotfrukter, nötter, bär och frukter i lagom mängd. För oss här i Norden har också mejeriprodukter under lång tid varit en viktig källa till såväl fullvärdigt protein som livsnödvändiga fetter och mineraler.

"Detta är en välgjord, vacker bok med vardagsrecept enligt LCHF-filosofin, d.v.s. recept där kolhydraterna begränsats och fettet utökats. Genom att ersätta eller byta ut bröd, ris, pasta och socker kan kosten lätt göras nyttigare."
Agneta Eriksson, BTJ-häftet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av LCHF till vardags : riktig mat för familjer med tunna plånböcker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Enkel mat
  Monika, 25 september 2014

  Hej, vad jag gillar med denna bok är att den är perfekt för den som inte är så intresserad av att laga mat och vill ha hjälp med att få till den enkelt, lätt och billigt. Som någon tidigare nämnde om ägg med kaviar, så är detta precis såna tips jag vill ha, jag har tummen mitt i handen vad gäller mat, så att bara få enkla råd och tips för att kunna köra lchf utan att vara en mästerkock är ett utmärkt komplement till de andra mer avancerade kokböckerna.

 2. LCHF till vardags
  Bookworm, 31 mars 2014

  Bra grundbok för den som vill pröva på LCHF. Den har både näringsfakta och enkla vardagsrecept, som bygger på vanliga och just plånboksvänliga ingredienser.

 3. Har träffat detta engagerade par och boken är lika...
  Anna-Lena Westlin, 18 november 2013

  Har träffat detta engagerade par och boken är lika dan.Bra att slippa massa foton !
  Sticker ut i mängden av böcker om LCHF.

 4. Vilket skämt recept!
  Bara, 4 mars 2011

  Kokt ägg med kaviar? Ska man kalla det "recept"?, Det hade man ju aaldrig kunnat lista ut själv, Jag spår att i deras nästa kokbok kommer dem använda receptet "kokt ägg med lite salt"...

  Förvisso för familjer med tunn plånbok, Men jag har inte så tunn att jag bara nöjer mig med kokta ägg med lite kaviar när jag blir hungrig, Jag hade förväntat mig att dem jämfört en massvis med produkter för att de bästa i en viss prisklass, hellre dyrare än för billigt när det kommer till mat, Men d... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner