Du och din hjärna : så skapar hjärnan ditt medvetande (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykologi
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2011-04-30
Upplaga
1
Förlag
Pantheon Books
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
660 g
SAB
Vef
ISBN
9789172412156
Du och din hjärna : så skapar hjärnan ditt medvetande (inbunden)

Du och din hjärna : så skapar hjärnan ditt medvetande

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-04-30

Slutsåld

Spetsforskning för var och en

I sin nya bok Du och din hjärna presenterar Antonio Damasio häpnadsväckade bevis för att vårt medvetande det som vi betraktar som vårt »själv« i grunden består av biologiska processer som skapas inne i hjärnan. Utöver de tre traditionella perspektiv som vanligen används för att studera vårt intellekt det personliga, det beteendemässiga och det neurologiska introducerar Damasio ett fjärde perspektiv det evolutionära. Därmed kastar han ett helt nytt ljus över hur vi kan förstå oss själva.

Antonio Damasio brukar nämnas i spekulationerna kring Nobelpriset i medicin, men han är också en folkbildare på högsta nivå. Han förklarar naturvetenskap på ett sätt som tilltalar var och en och klargör komplicerade resonemang utan att förenkla för mycket. Han är helt enkelt en briljant författare och pedagog.

Antonio Damasio
är född 1944 i Lissabon, Portugal. Han har varit verksam i USA i trettio år och är chef för University of Southern Californias Brain and Creativity Institute. Han bor i Los Angeles.
Damasio har tidigare givit ut tre böcker på svenska som handlar om hur kroppen och själen samverkar i hjärnan: Descartes misstag (1999), Känslan av att leva (2002) och På spaning efter Spinoza (2003).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Du och din hjärna : så skapar hjärnan ditt medvetande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Grov översättningsmiss
    MormorAgneta, 24 augusti 2011

    Vilken gruvlig översättning. Texten haltar och blir väldigt svårläst. Det verkar som om översättarna använt något översättningsprogram och sedan inte bearbetat den svenska text de fått. Kanske för att de inte förstått innehållet, eller för att de inte kan skriva en bättre svenska, vad vet jag? I alla fall orkar jag inte traggla med denna bedrövliga text utan får avstå från att läsa en bok jag hade sett fam emot.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Du och din hjärna : så skapar hjärnan dit...