Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2018-11-28
Förlag
Komlitt
Illustratör/Fotograf
Marie Åhfeldt
Dimensioner
202 x 154 x 16 mm
Vikt
299 g
ISBN
9789172511941
Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor (inbunden)

Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-28
288
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Många medarbetare och chefer i offentlig sektor vittnar om hur detaljstyrning, överdriven formbundenhet och felriktad mätning hindrar dem från att göra ett gott arbete. De upplever att verksamheten styrs och leds med fjärrkontroll och med bristande lyhördhet för behoven längst ut i styrkedjan. Forskningen pekar i samma riktning. Det här leder inte bara till minskad motivation och arbetsglädje, utan också till sämre tjänster till brukare och kunder.

Som en motrörelse mot denna utveckling talar vi idag om tillitsbaserad styrning och ledning. Grundtanken är att styrningen i första hand ska utformas utifrån behoven i mötet mellan medarbetare och brukare, där det ska finnas gott om handlingsutrymme. På många sätt innebär detta ett nytt tankesystem, jämfört med dagens kontrollkultur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tillit - en ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Alla i offentlig sektor borde läsa
    Annika, 31 januari 2019

    Jag tipsade min chef om den här boken. Hon köpte in den till sig och de andra cheferna på avdelningen. Den blev mycket uppskattad - lättläst och konkret löd omdömet. Jag har läst den själv också och kan bara instämma. Mycket bra bok, och bra verktyg om man vill jobba mer tillitsbaserat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Bringselius