Biroller (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2003-12-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789172970328
Biroller (e-bok)

Biroller E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2003-12-08
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Under nittiotalet har en rad nya novellförfattare trätt fram som på några få sidor lyckas fånga livsöden med större skärpa än många romanförfattare lyckas med under sin livstid. Ninni Holmqvist är en av de främsta. Biroller är hennes tredje bok.

I Ninni Holmqvists noveller får vi möta en rad människor som på olika sätt spelar en biroll - i förhållande till ett syskon, en älskare, en maka, en arbetskamrat eller till och med i sitt eget liv. Här finns den komiska berättelsen om bilmekanikern som försöker få ihop sin roll som äkta man med att vara älskare till hustruns syster (utan att lyckas särskilt bra, eftersom älskarinnan blivit gravid), skildringen av den hämmade maken som regelbundet misshandlas av sin fru och till slut måste göra något drastiskt för att ta sig loss, novellen om en flicka som försöker ta sig fram på vägen mot vuxenheten i fotspåren av en älskad storasyster. Ninni Holmqvist blandar komiska relationshistorier med berättelser om sexualitet som maktspråk, och lågmälda arbetslivsskildringar med gripande vardagstragedier i denna rikt varierade samling berättelser från Skåne om kärlek, vardag, arbete och människors längtan efter att styra över sitt eget liv.

Detta är en efterlängtad återkomst av en av de mest uppmärksammade nya författarna under nittiotalet. Ny novellsamling av en av nittiotalets mest omtalade författare av kortprosa.

Ninni Holmqvist (född 1957) är född, uppvuxen och bosatt i Skåne och gjorde en bejublad debut 1995 med samlingen Kostym.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ninni Holmqvist