Sveriges öar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
687
Utgivningsdatum
2013-06-18
Upplaga
3
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Herlin, Bo (form)
Illustratör/Fotograf
Johnny GR Ahlborg
Dimensioner
245 x 175 x 55 mm
Vikt
1880 g
SAB
Nc
ISBN
9789173315739
Sveriges öar (inbunden)

Sveriges öar

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-06-18
381
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sveriges öar, den mest uttömmande bok som skrivits om landets öar, kommer här i en omarbetad, utökad och aktualiserad utgåva. Här finns alla geografiska fakta som gör den till en praktisk guide, men det är samtidigt en reseskildring fylld med människoöden och miljöbeskrivningar. Som framgår av bokens titel så är det de bebodda öarna som skildras, dvs. de 400 öar med året-runt-boende. Vi får också en framställning av de 800 övergivna öar som finns i de svenska vattnen. Även om dessa ger författaren en historik i personlig form.

Boken är rikt illustrerad med kartor och målningar från de olika öarna, med många nya tuschteckningar och akvareller.

Anders Källgård är läkare och författare, bosatt i Göteborg. Han har skrivit ett flertal böcker om öar på olika håll i världen, bl.a. På Pitcairn (2004) och Danmarks, Färöarnas och Grönlands öar (2009). För Sveriges öar har han under flera år rest runt och besökt 150200 öar och samlat material. Ofta har han haft sällskap av konstnären Johnny GR Ahlborg, som gjort bokens illustrationer i form av målningar och teckningar. I boken ingår även en mängd kartor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sveriges öar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för ö-nördar, om nu sådana finns. Ett...
  Magnus Ringman, 4 oktober 2013

  En bok för ö-nördar, om nu sådana finns. Ett genomarbetat, faktaspäckat uppslagsverk. Imponerande sammanställning av livet på Sverige befolkade öar.

 2. En underbar bok att bläddra och småläsa i. Vackra...
  Anne-Marie Clarström, 19 augusti 2013

  En underbar bok att bläddra och småläsa i. Vackra ritade och målade bilder och text som gör en nyfiken på att besöka de olika öarna. Rekommenderar boken varmt till alla. Man behöver inte vara en seglare för finna stort nöje av boken.

 3. Fantastisk bok, informativ, välskriven, detaljerad och...
  Dristigheten, 29 juli 2013

  Fantastisk bok, informativ, välskriven, detaljerad och med fina akvareller samt med ett omslag som tyder på en välutvecklad förmåga till att selektera rätt och en synnerligen god smak !

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Källgård