Flickan från ovan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2009-05-08
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Lovely Bones
Dimensioner
175 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789173372060
Flickan från ovan (pocket)

Flickan från ovan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-05-08

Slutsåld

Susie Salmon är fjorton år gammal och upplever just sin första förälskelse då hon blir våldtagen och mördad av en granne. Från sin utkiksplats i himlen kämpar hon med att acceptera sin död, medan hon fortfarande klänger sig fast vid det hon förlorat, de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, liksom mördarens förehavanden och polisens arbete med hennes fall. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse.

Trots att bokens tema är så grymt är Susies berättelse ljus och med en kärleksfull och humoristisk ton. Alice Sebold visar oss i denna underbara roman hur en tragedi kan slå sönder en familj, men också hur den kan sammanföra den igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan från ovan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vackert om livet och efterlivet
    Katarina, 5 mars 2011

    "Flickan från ovan" låter inledningsvis som en mörk, grym berättelse, och förvisso innehåller boken dessa element - med en fjortonårig flicka som blir mördad kan den omöjligt göra annat. Susie Salmons mördare får det att krypa i kroppen, och som läsare vill man inget hellre än att han ska bli upptäckt och straffad. Men Alice Sebold har tagit en tragisk historia om en familj som slits isär och på något vis lyckats göra den ljus: här finns sorg och vrede, men också glädje och hopp. Att låta oss... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alice Sebold

Bloggat om Flickan från ovan