I skymningen sjunger koltrasten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2015-03-23
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
157 g
SAB
Hc
ISBN
9789173376549

I skymningen sjunger koltrasten

(252 röster)  |   Läs 28 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-03-23
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En av Sveriges mest uppskattade romanförfattare är tillbaka med en stark berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv.

Änkemannen Otto, den nyinflyttade Elisabeth och den unga serietecknaren Elias bor i samma trappuppgång på Söder i Stockholm. De har alla hamnat i en återvändsgränd i livet och lever ensamma i sina lägenheter.

En dag hamnar en bokförsändelse som egentligen skulle till Elisabeth hos Elias. Han knackar på hos henne flera gånger för att lämna boken, men konstigt nog öppnar hon inte. Elisabeth flyter in i Elias serier och blir till en figur som han kallar Koltrasten. När de två till slut träffas lånar Elisabeth ut en roman till Elias som han mödosamt läser trots att han är dyslektiker. Otto i våningen ovanför har också ägnat hela sitt liv åt böcker och delar även han gärna med sig av sin passion.

Långsamt och med böckernas hjälp kommer grannarna varandra inpå livet och stegvis vecklar deras personliga levnadsöden ut sig över sidorna. I skymningen sjunger koltrasten är en stark berättelse som stannar kvar länge hos läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I skymningen sjunger koltrasten
 2. +
 3. En syster i mitt hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt En syster i mitt hus av Linda Olsson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av I skymningen sjunger koltrasten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Slutet
  Annika Maria Thorén, 31 januari 2019

  Tyckte inte om slutet. Hänger i luften, är kanske jag som inte fattar. Tycker hennes andra böcker varit bättre. Okej ändå.

 2. Precisa nyanser
  Kajsa-Malin Atlestam, 25 oktober 2017

  Fantastisk genom sin lågmälda förmåga att fånga in mig i den mänskliga psykologin och dess villkor som verkar formas av nåt annat. En underbar väg till viktiga påminnelser om livet o dess möjligheter- om vi vill! Läser den nu för min sambo. / Kajsa-Malin

 3. Berörande
  Bitte, 8 juli 2016

  En bok som berör. Hur olika människoöden vävs samman och vad vänskap kan leda till. Visar hur viktigt det är att vi vågar lägga oss i om vi ser någon må dåligt, att inte ge upp utan att finnas för dom som behöver en.

 4. Vacker
  Bokrec, 24 februari 2016

  En varm och läsvärd bok.

  En vackert skriven bok om ensamma människor som möts. Boken börjar intressant och handlingen byggs sakta upp. I slutet blev jag dock besviken, det som började och höll i sig så bra planar sedan ut i intet ...

 5. Omdömme av Koltrasten.
  Ann Stadvall, 12 februari 2016

  En lågmäld bok på ytan. Men den berör på ett djupt plan.Väcker så många känslor. Kunde känna hur det såg ut. Känna lukter. Så många olika scenarior om hur det egentligen slutade. Min önskan eller författarens, eller huvudpersonen? Bra bok. Tack

 6. ensamma själar
  Nilla , 25 januari 2016

  En varm och fin bok som rekommenderas. Handlar om personer med vitt skilda intressen och erfarenheter. De bor i samma hyreshus och stöter på varandra av en tillfällighet, och sakta med säkert bygger upp en vänskap.

 7. För många frågeteckan, karaktärerna funkade inte..
  Eva Malin Andersson, 2 november 2015

  Jag tyckte den var för "tunn" och lämnade för många frågetecken. Med tunn så saknade jag helt enkelt en djupare beskrivning av karaktärerna, de fångade aldrig mitt intresse. Överlag kändes boken inte helt genomarbetad, alternativt för redigerad. Svårt att avgöra.

 8. Önskar annat slut
  Solvig Johansson, 30 september 2015

  Engagerande, spännande om relationer mellan olika udda personer - men jag blev ledsen när slutet bara flöt ut i ett ingenting ...

 9. Koltrastens sång
  Strulputte, 26 augusti 2015

  En saktmodig bok om tre ensamma människor i samma trappuppgång, av vilka en är rejält trasig
  men får omedvetet hjälp av de två andra.
  Med tiden blir de mera beroende av varandra utan att de för den skull inkräkta på varandras integritet.
  En fint skriven bok, där de tre upptäcker sidor hos dem själva som de inte tänkt på tidigare.
  En fin upplevelse!

 10. Vacker, långmäld och lätt att ta till sitt hjärta
  Marve, 22 augusti 2015

  Det här är en lugn och lågmäld bok om tre ensamma människor som bor i samma trappuppgång. Med tiden kommer de allt närmre varandra. Det visar medmänsklighet och nyfikenhet men gör det med stor respekt för varandras integritet. Det är vackert och man önskar att det fanns mer av denna värme i världen.

 11. Otrolig läsning
  läst mycket, 11 augusti 2015

  Berättelsen grep tag i mig från första sidan och jag fångades av det fantastiska, berättande språket. Jag läste och njöt och förundrades över att någon kan skriva så "enkelt" men ändå så poetiskt.Det var nästan svårt att börja med en annan bok efter denna. En härlig upplevelse!

 12. I skymningen sjunger koltrasten
  Birgitta Lidén, 2 augusti 2015

  Gillar skarpt Linda Olssons lågmälda, eftersinnande stil. Kloka tankar i vardaglig förpackning. Kanske lite svårt att hänga med i symboliken kring koltrasten men annars njöt jag fullt ut.

 13. Mycket bra
  Ulf Sundberg, 21 juli 2015

  Läs boken helt enkelt och njut av språket och beskrivningen av de tre huvudpersonerna och deras närmiljö. Fundera som jag gjorde på fortsättningen, jag hoppas att Linda Olsson gör det och skriver den.

 14. MON
  Matti, 20 juli 2015

  En fantastisk bok om tre människoöden som vävs samman till en berättelse i en av Stockholms många trappuppgångar. Skildrar stunder som annars bara passeras i vardagen, vilka Linda Olsson belyser och lyfter fram på ett förträffligt vis med sin skicklighet som berättare och författare. Språket är strålande och tar med läsaren på en resa längs med de såväl skrivna som oskrivna raderna. En berättelse som lämnar en del öppet för läsaren att tolka själv och som gissningsvis läses med olika ögon ber... Läs hela recensionen

 15. Härlig läsning
  Wimpa, 14 juli 2015

  Läs ock njut. Ett underbart språk, ett lugn infinner sig när jag läser Linda Olssons böcker. Nästan i klass med Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

 16. I skymningen sjunger koltrasten

  Linda Olsson blir bara bättre och bättre. Jag har läst "Nu vill jag sjunga dig milda sånger."
  "Sonat för Miriam" Båda böckerna var fantastiska att läsa.
  I skymningen sjunger koltrasten var underbar med en strålande handling.Ljuvlig och
  underbar samtidigt.Den visar hur en trasig person förändras genom grannar som bryr
  sig om varandra. Slutet,dramatiskt,värdefullt för läsaren och detta lämnar åt läsaren
  själv avgöra hur det egentligen blev.

  Jag läser ganska många b... Läs hela recensionen

 17. Så vackert!
  Läsvan, 8 juli 2015

  Så vackert skriven med en fantastisk beskrivning av de olika karaktärerna. Lika rörande och underbar som Linda Olssons böcker brukar vara. Slutet var förvånande och öppet för fria tolkningar.y

 18. Underbar historia
  -, 8 juli 2015

  3 olika personer. 3 olika människoöden. Flätas samman i en underbar historia. Språket är fantastiskt. Kunde ej lägga ifrån mig boken. Vill se hur det slutade

 19. En "må bra" bok
  Annika Segeblad, 1 juli 2015

  Helt underbar bok som fångade mig från första sidan till den sista. Härligt beskrivna människor med både förtjänster och brister precis som vi alla.

 20. Älskar språket
  -, 25 juni 2015

  Jag brukar lyfta fram Linda Olssons Nu vill jag sjunga dig milda sånger till en av de bästa böcker jag läst. Koltrasten når inte riktigt hela vägen dit men det är en välskriven, vacker berättelse. Och jag älskar och Linda Olssons språk. Rikt och enkelt på samma gång!

 21. En fin liten berättelse!
  ginger64, 24 juni 2015

  Fin beskrivning av gestalterna i boken. De är alla lite udda och kantstötta men som börjar umgås via litteratur. Bra språk, och det är lätt att komma in i berättelsen.

 22. Underbar
  Kristina Oja, 15 juni 2015

  En underbar bok om vänskap, utanförskap och kärlek.
  Människorna beskrivs med värme och miljöerna beskrivs så att man känner att man är där.
  Vackert språk.

 23. En av Linda Olssons bästa böcker!!
  Marianne Nilsson, 9 juni 2015

  Underbar bok! Lite skrämmande men helt fantastisk! Det är en bok som man verkligen går och tänker på efteråt! Hon använder - som vanligt - ett otroligt lättläst språk! Läs den - ni blir inte besvikna!

 24. Sorligt i skymningen
  Ibo Schupp-Jonasson, 2 juni 2015

  Mycket sorgligt men också vackert. Tänk om vi kunde öppna våra ögon och börja se på människorna omkring oss. Kunde inte sluta läsa.

 25. Vackert och sorgligt
  Lena, 28 maj 2015

  En tung bok som ändå är lätt att läsa, nästan lite svårt att lägga ifrån sig man vill hela tiden läsa ett kapitel till. Medmänsklighet när den är som vackrast men även när den är som skörast.

 26. Njutbar och fångande!
  AMGEZ (Karlstad), 25 maj 2015

  En nära skildring där dialogen och samspelet mellan karaktärerna ger ett djup som berör. Lättläst men ändå språkligt njutbar. En bok som "stannar kvar".

 27. Titeln kanske inte stämmer med innehållet.
  Jorgena, 6 maj 2015

  Intressant story som ger oss en fingervisning om att vi måste prata mer med varandra,
  även med personer som vi inte känner, det kan ge oss många nya vidgade vyer.

 28. Tänkvärd och djupt mänsklig bok.
  Eva Engström, 27 april 2015

  Jag blev djupt gripen av dessa tre udda personligheter. Boken är lite vemodig och det passar ihop med titeln. Möjligen kunde den slutat annorlunda.

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Linda Olsson