Fabrikör Liljeroos luftskepp (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-03-12
Förlag
Brombergs
Översättare
Camilla Frostell
ISBN
9789173377027

Fabrikör Liljeroos luftskepp

E-bok, Svenska, 2015-03-12
45 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första uppdraget för fabrikör Liljeroos högra hand Hemmi blir att fånga in tegelbrukets reklamballong, ett luftskepp som slitit sig och drivit österut med vindens hastighet. Inne i luftskeppet sitter hårdrockbandet Black Shotton instängt?
Kommundirektör Hemmi Elstelä håller i startpistolen för sprinterloppet vid sommarfesten i Vörå och samtidigt vaknar hans tävlingshunger. Det slutar med att han vinner loppet men förlorar sitt arbete. Det anses inte lämpligt att en tjänsteman deltar i lekar på det där sättet. Ingen skada skedd, tycker Hemmi som snart hittar ett nytt jobb som näringslivsombudsman. Han blir också närmaste man till Lars Liljeroos, tegelfabrikör med starka visioner för sig och sin bygd.

När ett rockband lossar förtöjningarna till fabrikens reklamballong, ett stort luftskepp, och flyger iväg mot okänd ort blir det fart på Hemmi. Hur ska han få tag på rymlingarna som inte kan manövrera skeppet? Inte förrän i Nepal lyckas han få ner farkosten på marken. Nya tankar föds när han ser fattigdom och elände efter en naturkatastrof. Kanske kan han hjälpa de utsatta som behöver medicinsk hjälp och övriga förnödenheter? Ett flygande fältsjukhus är vad som behövs. Sagt och gjort, det är bara att sätta igång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paasilinna Arto

  • Harens år

    Paasilinna Arto

    Journalisten Vatanen lever i ett vakuum av tristess. Hans liv präglas av sprit och äktenskapliga bekymmer. Så en dag kör han på en liten harunge och ödet utser honom att rädda livet på den. Med den sargade harkroppen i sina händer överväldigas Vat...

Bloggat om Fabrikör Liljeroos luftskepp