Den långa, långa resan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
56
Utgivningsdatum
2015-11-27
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Illustratör/Fotograf
Ilon Wikland
Dimensioner
231 x 197 x 6 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173377669

Den långa, långa resan

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-27
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Att stå på fast mark igen och veta att man är i ett land där det inte är krig - det är också lyckan. Aldrig någonsin hade hon trott det, men nu visste hon. Så är det. Och att få en kopp varm choklad och en smörgås med korv på ...

En av våra mest älskade tecknare kom ensam som flyktingbarn till Sverige. Det här är hennes berättelse om en lycklig barndom i Estland, ett hänsynslöst krig och lyckan över att komma till ett land där det är fred.

Det var en gång en flicka som hade en hund, en vallhund, en sådan som vaktar renar och sover i snön, men nu vaktade den henne. När det en dag blev krig skickades hon till sin farmor som bodde på landet, men när hon kom fram var det ingen som stod på stationen för att möta henne. Tur att det var hon och ingen rädd liten stackare, för rädd var hon i alla fall inte. Hon hade ju hunden!

Den lilla flickan ger sig ut på den långa, långa resan bort från allt hon känner till och kommer som flykting till Sverige alldeles, alldeles ensam. Det hände för länge sedan, det händer idag, och det händer på nytt i morgon.

"Den långa, långa resan" är en lika sorglig som hoppfull bilderbok som passar barn i åldern 6-9 år. En högaktuell berättelse om flykt illustrerad med Ilon Wiklands klassiska teckningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den långa, långa resan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ålderskategorin 3-6 år är för lågt satt
  Mormor, 12 mars 2019

  Boken är mycket fin och bra, men jag tvekade först om jag skulle köpa den till mitt barnbarn. Jag var orolig för hur hon skulle reagera när Ilons enda lycka, hunden, sköts. Det gick ungefär ett halvår innan jag till slut valde att ta fram den och läsa den för henne, då var hon 7 år. Men när vi kom till det hemska stället blev barnbarnet mycket bestört och ville inte höra mer. Sen lät jag den bara stå bland hennes andra böcker i min bokhylla och tänkte att hon får välja själv när det är dags, ... Läs hela recensionen

 2. Fin och viktig berättelse
  Malin Ingelstam, 16 november 2018

  Vi har läst denna boken från och till under många år. Den började som en spännande berättelse men får en ny dimension när ditt barn blir äldre och förstår dimensionen av att fly och vara flyktingbarn. Viktig och aktuell bok med lyckligt slut.

 3. Fin, men lite kall
  Mathias Lindroth, 24 september 2016

  Den långa, långa resan är mest för mig. Mina barn (6år och 3) fastnar inte för den. Lite svår att högläsa tyckte jag nog den var första gången.

 4. En aktuell bok för våra yngsta läsare
  Idamaj, 15 februari 2016

  Fast boken har några år på nacken är historien lika aktuell idag som den tid den handlar om. En mycket bra "jag-kan-läsa-själv" bok. Den handlar om Ilon själv som barn och hennes flykt undan kriget. Hur hon skickades ensam med sin hund mellan släktingar. En bok som ger en bakgrundsbild till det vi ser idag vad gäller flyktingar och ensamkommande barn. Mycket läsvärd. Lättläst och underbara illustrationer. Den kan givetvis även läsas av äldre läsare. Vissa borde läsa den.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna