Så har jag det nu (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2016-05-04
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
How I Live Now
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
uHce
ISBN
9789173378185
Så har jag det nu (häftad)

Så har jag det nu

Häftad,  Svenska, 2016-05-04
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Meg Rosoffs debutroman från 2004, Så har jag det nu, är en av de bästa ungdomsböcker jag någonsin har läst, dessutom i en av de bästa översättningar jag har läst, signerad Helena Ridelberg."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Femtonåriga Daisy skickas från New York till den engelska landsbygden för att tillbringa sommaren med en moster och fyra kusiner som hon aldrig har träffat. Mostern måste åka bort strax efter Daisys ankomst och de fem kusinerna blir ensamma i det stora huset. Nästa dag detonerar flera bomber i centrala London och England blir ockuperat av en okänd fiende.

Trots att läget trappas upp i omvärlden och kriget närmar sig, blir gården ett slags Edens Lustgård: en plats utan vuxna och regler att följa, en plats där Daisys gryende och förbjudna kärleksrelation med kusinen Edmond får växa fram ostört. Men kriget skonar ingen och kusinerna blir snart evakuerade åt olika håll. Det blir en sommar när barndomen får ett abrupt och plågsamt slut, men den får också Daisy att växa till en person hon aldrig trott att hon kunde vara.

Så har jag det nu är en nervkittlande dystopisk kärleksroman om krig, begär och identitet. Ett oförglömligt, storslaget och skrämmande äventyr helt olikt något du tidigare läst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Meg Rosoff