Från snack till verkstad - Antirasism i praktiken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-04-19
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173435918
Från snack till verkstad - Antirasism i praktiken (e-bok)

Från snack till verkstad - Antirasism i praktiken E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-04-19

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Rasismen är en av våra mest brännande samhällsfrågor. Men diskussionen om rasism har ett nästan odelat fokus på vittnesmål, teori och analys - på att berätta om problemet. Frågan "Vad bör göras?" får däremot sällan några praktiskt användbara svar. I kölvattnet riskerar hopplösheten att breda ut sig: beror frånvaron av lösningar på att det inte går att göra något?

Från snack till verkstad riktar strålkastarljuset mot de praktiskt arbetande antirasisterna. De är aktivister, privatpersoner, ideella organisationer och företag, och de gör allt från att hindra nazister att få fäste på orten till att skapa lönsamhet genom smartare normer. De drivs av olika värderingar och verkar på olika arenor, men de har en sak gemensam: de bidrar till ett Sverige med större mångfald och mindre rasism.

Från snack till verkstad är en bok om att mota rasismen från gatan, från internet, från fikarummet och från den offentliga statistiken. En bok som vill bryta vanmakten och inspirera till handling.

Recensioner

"Det här är den mest upplyftande bok jag läst på mycket länge."

Rikard Flyckt - Jönköpings-Posten

"De flesta projekt har uppmärksammats tidigare men det är både inspirerande och värdefullt att få dem samlade, och lätt att se att boken kan komma till stor användning för den som söker sätt att motarbeta både sin oro och samhällets brister."

Elisabeth Åsbrink - Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Priftis