Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svalbardserien (del 1)
Utgivningsdatum
2015-08-03
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
ISBN
9789173436045

Kolbarnet E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-08-03

Styckköp

196

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Femåriga Ella förvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet och först tror man att det är flickans alkoholiserade pappa som har tagit henne med sig för att hämnas på mamman. Men när tiden går och varken far eller dotter dyker upp börjar byns invånare att befara det värsta. Det djupa polarmörkret och en extrem kyla har lagt sig tungt över Svalbard och en liten flicka har mycket små chanser att klara sig på egen hand. När man hittar pappan, som visar sig ha omkommit i en bilolycka under mystiska omständigheter, inser polisen att kampen att rädda Ellas liv är en kamp mot klockan.

I kriminalromanen Kolbarnet har Monica Kristensen skapat ett levande och nyanserat porträtt av ett isolerat samhälle där såväl illegal smuggling som det lilla samhällets intriger och byskvaller utgör en viktig komponent i berättelsen.

Monica Kristensen är en av Norges främsta polarforskare och har hittills skrivit fyra kriminalromaner som utspelar sig på Svalbard. Kolbarnet är den första av hennes böcker som översatts till svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Kristensen