Konsten att vara snäll (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (137.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Stefan Einhorn
Utgivningsdatum
2007-11-12
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173480406
Konsten att vara snäll (ljudbok)

Konsten att vara snäll Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2007-11-12

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Begreppet "snäll" kopplas inte sällan till egenskaper som dum, omogen och mesig. I sin bok "Konsten att vara snäll" lägger Stefan Einhorn en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. En snäll människa bär i sitt medvetande ständigt med sig omtanken om sin medmänniska." Stefan Einhorn menar att vi är våra relationer och att snällhet är något av det finaste som vi kan ägna oss åt.

Men varför ska vi vara snälla? Kan vi inte lika gärna vara självupptagna, hänsynslösa eller elaka? Enligt Stefan Einhorn är snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Detta gäller för individer såväl som för grupper och samhällen. Om vi strävar efter att vara snälla mot andra så kan vi helt enkelt inte undvika att också göra gott för oss själva. Den goda gärningen gör vi därmed inte bara för andras skull utan också för vår egen.

Men snällheten är inte enkel att bemästra. Den innebär inte att vi ska vara undergivna, mesiga eller inställsamma. Snällhet måste hanteras med en stor portion omdöme och klokskap om vi ska undvika fallgroparna och om det ska bli riktigt bra.

I "Konsten att vara snäll" kan vi läsa om vad äkta snällhet innebär, vilka motkrafter det finns som hindrar oss från att vara snälla, få exempel på vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och slutligen tillägna oss en rad handfasta råd om hur vi kan använda snällhet för att bli framgångsrika i våra liv.

Vem vill inte vara god? Vem vill inte vara framgångsrik? Vi kan bli både och, om vi väljer att vara snälla. Som Stefan Einhorn skriver: "Så enkelt - och så svårt - är det nog till slut - att snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld, och oss själva."

Stefan Einhorn är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset. Han har skrivit böcker inom områdena populärmedicin och religionsfilosofi, däribland "En dold Gud", samt den skönlitterära berättelsen "Den sjunde dagen".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att vara snäll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så viktig bok
    -, 13 november 2023

    Efter att ha läst boken är jag uppfylld av hur oerhört betydelsefullt innehållet i boken är. Det är andra gången jag läser boken, men ändå finns massor jag behöver reflektera över. Det är med djup tacksamhet jag till författaren jag rekommenderar alla att läsa boken.
    /M. Holmgren

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Einhorn