Den onda viljan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (185.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Konrad Sejer (del 9)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2009-10-21
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Helena Örnkloo, Ulf Örnkloo
ISBN
9789173484145
Den onda viljan (ljudbok)

Den onda viljan Ljudbok

(16 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2009-10-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kommissarie Konrad Sejer är tillbaka

Den nionde romanen om kriminalkommissarie Konrad Sejer

Karin Fossums bekanta poliser, Konrad Sejer och Jacob Skarre, ställs inför ett mysterium med ett underligt självmord. Tre unga män har åkt till en stuga vid en sjö i skogen för att umgås över en helg. En av dem, Jon, har tillfälligt lämnat det behandlingshem där han bor på grund av sin svåra ångest, och under en tur på sjön med vännerna Alex och Reilly kastar han sig plötsligt ur båten.
Alex och Reilly påstår emellertid att Jon måste ha gått upp mitt i natten medan de sov och att de inte vet vart han tog vägen. Sejer och Skarre fattar dock misstankar när man efter en god stunds sökande i den närmaste omgivningen finner den icke simkunnige Jon i vattnet hundra meter från stranden.
Det är uppenbart att den charmige och framgångsrike men till synes känslokalle reklammakaren Alex och den ovårdade och flummige Reilly, som arbetar som sjukhusvaktmästare och tar droger för att fly verkligheten, har någonting att dölja. De gjorde inget försök att rädda sin drunknande vän och så småningom framgår det att någonting fruktansvärt har hänt i december året innan, vid den tid då Jon först drabbades av sina ångestattacker.
Jon var den svaga länken, den som de misstänkte skulle avslöja dem. När det visar sig att han har skrivit dagbok under sin tid på behandlingshemmet börjar Alex och Reilly känna sig jagade och Alex, som är livrädd att förlora sin bekväma livsstil och sitt prestigefyllda jobb på en av Norges främsta reklambyråer, vill ha tag i den innan någon läser den.
Under tiden hittas ännu ett lik i ett vattendrag

Översättare:Helena Örnkloo,
Översättare:Ulf Örnkloo
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Fossum