En man som heter Ove (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (326.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2012-08-31
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789173486606

En man som heter Ove Ljudbok

(97 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2012-08-31

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En man som heter Ove. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!!!
  NS, 22 september 2023

  Bästa boken någonsin! Älskar allt med den. Tack för upplevelsen.

 2. Läs!
  -, 4 september 2023

  Fantastisk berättelse om en vanlig gubbe som bråkar (eller som han själv säger ¿diskuterar¿) med allt och alla. Tror att alla känner en Ove eller kan lite av sig själv i honom. En bok för alla men då den också tar upp gymma ämnen som självmord och känslan av att inte vilja leva mer så rekommenderar jag ändå att man ska ha åldern inne.

 3. Fantastiskt rolig mitt i sorgen
  Lena V , 23 juli 2018

  Komedi som fick tårarna att spruta av både skratt och sorg. Underbart språk! Bra uppläsning.

 4. Härlig feelgood-roman
  wilma, 30 december 2012

  Vilken hjärtevärmare.! Jag skrattde högt och grät av rörelse. Äkta månniskokärlek. En vardagshistoria(?), med hopplock från det svenska samhället. Sakta rullas Oves lív och kamp upp och man får ta del av vad som forrmat honom till den han är. Om han vågar möta människor i sin närhet kan vad som helst hända.

  Samma känsla som Hjärtats längtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman