Klockan 21.37 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (259.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ellen Elg (del 3)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2009-08-07
Förlag
Damm Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789173516020
Klockan 21.37 (ljudbok)

Klockan 21.37 Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2009-08-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En båt ligger för ankar i en polsk hamn. Den har extra bevakning men är trots det alldeles nerkladdad av rödfärg. I skydd av mörkret klättrar en ung man ombord - en ung man med ett uppdrag ... En ung polsk kvinna är gravid, en graviditet som kan ödelägga hennes liv. Allt mer desperat provar hon magsårsmedicin och hopp från höga höjder. Hur blir man av med ett oönskat barn i ett land där abort är förbjudet?

En ung man ser Polens framtid i den katolska tron och familjen. Han finner mening med sitt liv genom att motarbeta moderna strömningar i samhället och han är beredd att ta till allt mer drastiska metoder. I skuggorna verkar en man som fotograferar dem han finner omoraliska och lämnar ut dem på internet. Han gör även betydligt värre saker än så men ser till att alltid hålla sig osynlig. Det finns så många villiga att göra grovjobbet.

Samtidigt stävar skeppet Aurora mot en polsk hamn. Ombord finns Women on Waves - en holländsk organisation som genomför aborter på internationellt vatten. Det som för en person är ett ljus i mörkret är för en annan en provokation som inte kan tolereras.

Kvinnoläkaren Ellen Elg är mammaledig med sitt andra barn, men när hon får en förfrågan att följa med Women on Waves till Polen i två veckor kan hon inte tacka nej.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klockan 21.37. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra men kunde vara bättre
    bonadea, 30 december 2017

    En dokumentär roman som tar upp den viktiga frågan rätten till fri abort och kvinnornas situation i Polen. Jag tyckte denna bok är bra eftersom jag har polskt påbrå och tyckte att författaren har lyckats att beskriva situationen och ge en bild av livet i Polen. Hur är det att växa upp i ett modernt men samtidigt konservativt land, där kyrkan har en viktig roll, och där sedan påvens Johanes Paulos död har en rörelse bland ungdomar växt fram som kallar sig JP2 generationen.
    I denna miljön u... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Alfredsson