Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2012-02-06
Upplaga
1
Förlag
Damm Förlag
ISBN
9789173519021
Route 66 går till Trollhättan (e-bok)

Route 66 går till Trollhättan E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-02-06

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är 400 mil mellan Chicago och Los Angeles och vägen däremellan heter Route 66.

Sommaren 2010 bilar Lena tillsammans med sin fru Maggan den mytomspunna sträckan och de möter människor, så udda att de tror att de har hamnat i en film. På många sätt blir det en tuff resa, framför allt för Lena som inte längre kan blunda för vem hon är och var hon kommer ifrån.
Det är bara 42 mil mellan Stockholm och Trollhättan och ändå blir det den sträckan som till slut blir den svåraste för Lena att färdas.

"Route 66 går till Trollhättan" är en skildring av att ha Alzheimers sjukdom i familjen men det är också en ömsint och humoristisk berättelse om två mogna kvinnors relation med varandra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Route 66 går till Trollhättan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 april 2014

  Det här var en mycket, mycket bra bok, som gick rätt in i hjärtat på mig.

  Boken utspelar sig i två områden. På en resa på Route 66 i USA med huvudpersonen Lena och hennes fru Maggan. Och i Trollhättan, där Lenas föräldrar och syskon bor.

  Båda delarna är mycket, mycket bra. Men dom kapitlen som handlar om Trollhättan gick rätt in i både hjärtat, magen, och huvudet på mig.

  För det handlar mycket om Lenas mamma och henne sjukdom Alzheimers. Och eftersom min mamma oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Sjöström

 • Vänskapskoden

  Bodil Sjöström

  Din guide in i vänskapens djungel. Vad är vänskap? Hur vårdar man sin vänskap? Och förbehållslös vänskap, finns det? Nu finns det i alla fall en bra handbok i detta ämne. Här är boken som kombinerar det som Stefan Einhorn, Bodil Jönsson och Mia Tö...

 • Happy Holiday

  Bodil Sjöström

  I skuggan av HIV En decembermorgon sitter Maggan och Lena i hallen och tar farväl av sin döende hund Lukas. Sorgen är brutal och för Maggan innebär det också att bortträngda minnen och känslor väcks till liv. Dagen därpå åker de till Thailand på e...